Vesna Pisarović o braku: Šta ako kažem da je lepo i srećno i sve pokvarim?

vesna pisarović

Pevačica Vesna Pisarović godinama živi u Berlinu sa suprugom Ozrenom Pupovcem o kojem nikad do sada nije htela previše da priča… 

Dom u Berlinu gde živi poslednjih 14 godina, Vesna Pisarović zamenila je Zagrebom zbog priprema oko velikog povratničkog koncerta kojeg mnogi s nestrpljenjem očekuju. 

Karte su rasprodate, a interesovanje publike je ogromno, ne samo one nostalgične, već i mladih kojima se muzički opus Vesne Pisarović dopada.

– Ne mogu da kažem šta je, ali mislim da je reč o nekoj nostalgiji, ne za mnom, Vesnom Pisarović, nego mislim da nema više tog zvuka, a zvuk koji sam tada svirala i pevala potekao je s kraja 90-ih, raspevani San Remo refreni, modulacije… Da sutra umrem, takvih pesmama više nema – ispričala je za IN Magazin Nove TV.

Zagreb je, kaže, jako opušten grad i tu se nekako uvek smiri.

– Svi strahovi i nervoze koje inače imam, a koje su opet i nužne za neki kreativan rad, ovde se pretvaraju u nešto kreativnije, jer se stvarno osećam kao kod kuće. I u Berlinu iako sam kod kuće, običan sam mali čovek, hodam ulicama i u svom sam balonu – ističe.

Vesna Pisarović u Berlinu živi život poput svih nas – bez slave i prepoznavanja na ulici

Posle odlaska s domaće scene okrenula se džezu. Školovala se u Hagu, Londonu, ali i u Berlinu gde je svila svoje ljubavno gnezdo s voljenim muškarcem, Ozrenom Pupovcem, sinom saborskog poslanika Milorada Pupovca. Otkrila je koji je razlog zašto ne voli da priča o svom privatnom životu:

vesna pisarović

– Šta ako kažem da je lepo i srećno i sve pokvarim, onda bolje da ćutim – poručila je Vesna.

– Citirala bih francuskog slikara Žorža Braka, a na čije reči je uradio muziku Stiv Lejsi soprano saksofonista i džez kompozitor koga izuzetno cenim, a koji kaže da s godinama umetnost i život postaju jedno. Zaista živim život kroz muziku i ljubav i to se isprepliće jedno s drugim – rekla je.

Vesna Pisarović čuva svoju privatnost, ali zato publici poklanja pregršt emocija kroz muziku

Na svoju nekadašnju karijeru i hitove poput ‘Da sutra umrem’, ‘Sasvim sigurna’ i ‘Dole na kolena’ koje je izvodila, danas ne gleda kao na nešto manje vredno.

– To je bilo intenzivno razdoblje u kojem sam duhom i telom bila angažovana i taj deo mog života tada je bio oblikovan pre svega odnosom prema publici. Sve što sam tada radila, mislila, menjala, htela, pisala bilo je s ciljem da se svidim publici.

Vesna Pisarović ne misli da je muzika koju je nekad stvarala lošija u odnosu na današnju

To je bio period baziran na emotivnom nivou, a ovo čime se sada bavim više zaokuplja intelekt, tu je potrebno mnogo rada i sve me to potpuno razapinje, ali ujedno i ispunjava i vrlo sam srećna – istakla je jednom prilikom lepa pevačica.

vesna pisarović

hellomagazin.rsATA Images

Više o temama: