Zvezda “Igre prestola” Emilija Klark: Molila sam lekare da me puste da umrem

Britanska glumica Emilija Klark (31) pokrenula je dobrotvornu organizaciju za pomoć ljudima koji su zadobili povrede ili oštećenje mozga.

Organizacija “Anima” osnovana je uz Emilijinu donaciju od 30.000 funti, a na njenom čelu je neurohirurg i pisac Henri Marš. Mediji su još prošle godine nagađali da je i sama glumica imala zdravstvenih problema, ali ona nikada nije želela da priča o tome i to potvrdi ili demantuje.

Klarkova, zvezda “Igre prestola” je sada u tekstu objavljenom u časopisu “Njujorker” konačno otkrila ono o čemu su mediji pisali – 2013. je imala aneurizmu na mozgu.

-Vreme je da kažem – osetila sam jak bol u glavi na treningu i otrčala u kupatilo gde sam zamalo pala u nesvest, napisala je Klarkova u tekstu za “Njujorker”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @emilia_clarke on


-Završila sam snimanje prve sezone serije i taman kada sam pomislila da živim san, to mi se desilo. Da se ne bih izgubila, ponavljala sam rečenice iz scenarija ‘Igre prestola’. U bolnici su mi dijagnostikovali moždani udar.

Emilija je otkrila da je operisana i da se probudila u nepodnošljivim bolovima. Potom joj je ustanovljena afazija, gubitak govora, nakon čega se uplašila da više nikada neće progovoriti.

-Bilo je trenutaka kada sam molila lekare da me puste da umrem, napisala je Emilija u teksu i dodala da je nedugo nakon prve, imala još jednu operaciju.

-Oporavila sam se iznad svih očekivanja, sada sam sto odsto zdrava – rekla je Emilija

Hellomagazin.rsMondoGuliver/Getty, Instagram

Više o temama: