Nikola Rađen: Ja sam najbolji primer kako treba i kako ne treba

nikola-radjen

Gostujući u jednoj od epizoda serije “Ekipa” koja se emituje na RTS1, proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen govorio je o radoznalosti koja ga je u životu odvela i na pravi i na pogrešan put.

Kao klinac sam bio radoznao, probao sam sve žive sportove: od karatea, preko fudbala, folklora. Bio sam debeljuca, pa sam otišao na bazen, jer je počela da mi se krivi kičma. Izabrao sam vaterpolo u kojem sam evo već 20 godina uspešan vaterpolista. Igrao sam u mnogim državama, upoznao mnogo kvalitetnih ljudi, u mnogim metropolama živeo i to je ono što vrhunski sportista može da proživi.

Govoreći o konzumaciji narkotika kao negativnoj strani njegove radoznalosti koja ga je odvela na pogrešan put, Rađen kaže:

Neke stvari koje sam napravio u životu i za koje sam odgovoran su dovele to toga da danas nisam sa svojim saigračima. Jasno mogu da prenesem poruku da to što sam ja napravio, klinci i mladi sportisti ne treba da ponove, jer sam ja najbolji primer kako treba i kako ne treba. Ako su pravi prijatelji oko vas, oni mogu da vas spreče u tim stvarima, a oni koji nisu mogu bukvalno da vas uljuljkaju i da vas gurnu u, da tako kažem, krivične situacije.

Na pitanje kako se oseća i da li se kaje što nije sa svojim saigračima u bazenu vateropolista kaže:

Bukvalno sam sa njima odrastao i na neki način oni su moja druga porodica. Nije mi lako ali u ovom trenutku mogu samo da im pružim veliku podršku što i radim.

On je odgovorio i na pitanje može li se posle svega što mu se desilo izaći na pravi put.

Naravno da može. Iz svake greške se mogu izvući pouke. Ceo život sam pobeđivao u bitkama, ne vidim zašto sada ne bih pobedio.

 

blic.rsHello!

Više o temama: