Jelena Karleuša: Duško mi je od života napravio bajku

Pričate li ćerkama bajke?

– Ne baš u klasičnom smislu. Uglavnom kroz neke stvarne priče objašnjavam život. Na primer, kad me pitaju šta je Bog, da li je Deda-Mraz stvaran i slično. Moji odgovori su iskreni, ali tako interesantno ispričani da imaju formu bajke.

Veruju li Atina i Nika u Deda-Mraza, pišu li mu pisma i koliko su ove godine bile (ne)skromne u željama?

– Njih dve su najskromnije devojčice, a ujedno i najlepše vaspitane. Ako na to dodam i da su najbolje u školi, ne preostaje mi ništa drugo nego da se trudim da im ispunim sve želje. Nika uglavnom traži knjige jer čita po ceo dan, dok Atina voli sve što je u vezi sa plesom, tako da smo u fazi kostima koje želi.

Ko su heroji vaše dece?

– Mislim da smo to Duško i ja. Vidim im to u očima. Divno je kada vas deca tako gledaju. Motiviše.

Ko je vama razbio iluzije o Deda-Mrazu?

– Niko. On postoji, viđam ga i leti. Živi kod hotela „Jugoslavija“.

Šta ste od vašeg ličnog Deda-Mraza, supruga Duška, poželeli?

– Duško mi je od života napravio bajku. Zajedno smo sve stvorili i izborili se. Sada je na nama da učinimo sve da to zauvek traje. Odavno nemam konkretne želje, pogotovo materijalne prirode. Više žudim za nešto više slobodnog vremena, kada bismo porodično putovali na neke egzotične destinacije.

Vreme je darivanja, ali i praštanja. Kome vi ovih dana opraštate neke teške reči ili dela?

– Poznata sam po praštanju. Svima sve opraštam. Ne smatram sebe budalom zbog toga, naprotiv. Ne želim da se trujem ružnim, brišem to iz memorije da mi ne kvari auru.

Poznato je da ste ateista. Kako se u vašem domu proslavljaju Badnje veče i Božić, na koji način ćerkama objašnjavate značenje tih praznika?

– Ne povezujemo to sve toliko za strogu religioznost. Više uživamo u lepoti tradicije. Vera je filozofija, kao i način na koji se shvata pojam Boga. To moja deca shvataju kako treba. Nema nepotrebne mistike, lepo sam im objasnila kako stvarno jeste.

Da li je vaš suprug vernik?

– Nije. Vernici su ljudi koji od više sile traže pomoć, utehu, savet, mudrost, oproštaj… Mi smo dovoljno inteligentni da sve to nalazimo u nama, u ljubavi, u svakom novom danu.

Deana ĐukićMiša Obradović

Više o temama: