Goran Karan: Divno je kada neko poželi da izrazi ono najintimnije, svoju ljubav, tvojom pesmom

Od poslednjeg studijskog albuma ‘Čovik tvoj’ Gorana Karana (53) prošlo je pet godina. Splitski pevač vratio se u studio, gde je snimio novi album ‘Glas juga’.

Za najavnu pesmu novog albuma ‘Moja košulja’ napisao je muziku i stihove, a inspirisala ga je, kaže, slika žene koja oblači mušku košulju.

– Taj prizor odaje vrlo intiman trenutak potvrde bliskosti i odluke o budućnosti veze. Oblačenje košulje voljene osobe čin je ličnog izbora i siguran znak da se jučerašnja ljubav prelila u današnji dan. I posle tanga, tango, dame biraju. Tako je to uvek u ljubavi – objašnjava Karan.

 

Na singlu je sarađivao s producentom Nikšom Bratošem i Zlatanom Došlićem, koji je odsvirao klavir i harmoniku. Spot za pesmu snimao je u Splitu i Šibeniku, a pridružili su mu se plesači tanga.

– Na svim pesmama na albumu sam autor ili u saradnji s dobro poznatim dragim ljudima; tu su Nenad Ninčević, Rajko Dujmić i Ivica Brnas – otkrio je muzičar.

Inspiraciju pronalazi u, kaže, najvećim životnim vrednostima, osećajima i odnosima vezanim uz njih.

– Pesmom je najlakše kazati ono najdublje. Ti pišeš i pevaš, a onda se neko poljubi, zavoli, isprisi uz tu glazbu i tako je oživi. Divno je kada neko poželi da izrazi ono najintimnije, svoju ljubav, tvojom pesmom – govori Karan.

 

Karan će 23. aprila nastupiti u Koncertnoj dvorani V. Lisinskog, gde će publici predstaviti pesme s novog albuma i otpevati najveće hitove kojima je obeležio karijeru. Kao gosti, na pozornici će mu se pridružiti Severina, Petar Grašo i Providenca.

hellomagazin.rs24sata.hrZ. Milutinović/ATA Images

Više o temama: