Goran Bregović dobio nagradu za doprinos razvoju balkanske muzike

Goran Bregović dobitnik je nagrade za doprinos razvoju balkanske muzike koja će mu biti uručena 4. jula u Sofiji gde se održava dodela Balkanskih muzičkih nagrada (Balkan Music Awards). Nekadašnji frontmen “Bijelog dugmeta” potvrdio je dolazak na dodelu na kojoj će sa svojim “Orkestrom za svadbe i sahrane” održati mini koncert.
– Brega je sa velikim oduševljenjem primio vest da je dobio nagradu za doprinos razvoju balkanske muzike, koju prmoviše u svetu – izjavio je njegov menadžer Raka Marić.
– Nagrada je potvrda da je on veliki tekstopisac etno muzike, a njegovo pojavljivanje u Sofiji sigurno će izazvati veliki odaziv bugarske publike. Čuo sam da će sve televizije na Balkanu prenositi festival, tako da će to biti sjajna prilika da svi uživaju u kvalitetnoj muzici našeg muzičkog genija – dodaje Bregin menadžer.
Dodela Balkanskih muzičkih nagrada održava se po drugi put, a u bugarskoj prestonici nastupiće najbolji izvođači iz regije, iz 11 zemalja. Nagrade se dodeljuju za najbolju pesmu na Balkanu, najboljim muškim i ženskim izvođačima, grupama, duetima, spotovima kao i najboljem balkanskom projektu u 2010. godini.

Više o temama: