Ceca Ražnatović: Muškarac treba da plače – od tuge ili sreće, bitno je da ispoljava emocije

Iako živi potpuno ispunjenim životom, ima bogatu karijeru i dvoje uspešne dece, Ceci Ražnatović samo jedna kockica nedostaje u mozaiku da bude kompletna. Kako deli sudbinu mnogih žena koje nemaju emotivnog partnera,  ona odgovara na pitanje da li  u Srbiji nema pravih muškaraca ili su žene previše digle kriterijume?

– Problem je u tome što su svi prezauzeti karijerom, obavezama. Svaka žena koja ima karijeru nema mnogo vremena da izlazi, a ipak morate izaći iz kancelarije i kuće da biste sreli nekog. A Srbija zasigurno ima kvalitetne muškarce.

Pa šta je po Vašem mišljenju razlog što ne prilaze devojkama?

– Pitanje je da li su ti momci u prilici da izvedu devojku na večeru ili piće? Mi nismo bogata zemlja, a na sceni vladaju vrednosti koje meni apsolutno nisu prijemčive. Sve je postalo interes, marka, život na visokoj nozi, nešto što je nerealno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic) on

Ko nam je to nametnuo?

– Društvene mreže u kojima se prikazuje lažan život. Mnogi momci, kada pogledaju profil devojke koja im se svidi, pomisle: “Ona je navikla na ovakav način života, ja nemam ništa od toga da joj pružim”, i onda se sklanjaju. Na društvenim mrežama se potencira na luksuzu, automobilima, satovima, cipelama, firmama, a retko ćete videti na Instagramu da neko deli ljubav. Svi su do ludila isfotošopirani sa stručićima, pločicama, a nigde ljubavi.

Jesmo li zbog sveg tog lažnog sjaja postali iskompleksirani?

– Sve što se dešava kod nas je uticaj sa Zapada. Mi gledamo iz tih zemalja rijalitije gde se prezentuju ljudi koji žive u besnom luksuzu. U prirodi čoveka je da mašta i da želi i on to isto. Mnogi prikazuju lažni sjaj, a naši muškarci žive u zabludama sa društvenih mreža. Mada, onaj ko je hrabar priđe devojci i nema problem sa tim.

Kada ste poslednji put plakali?

– Plakanje je zdravo zbog psihičkog filtriranja organizma. Veliki sam emotivac, ali nisam plačljivica. Ni kao dete nisam plakala ako mi nešto ne daju. Uvek sam bila razumna, a to je stvar vaspitanja. Lidiju i mene su roditelji tako odgojili, pa ja to prenosim i na svoju decu.

Tvoj sin Veljko verio je Bogdanu, sledeći korak je svadba, a onda na red dolaze i deca. Jesi li spremna da postaneš baka i možeš li sebe da vidiš u toj ulozi?

– Sve je to u Božjim rukama. Kada treba da se desi, desiće se. Bogu hvala da nam se deca rađaju u miru i da možemo da im sve priuštimo.

Veljko je svio gnezdo sa Bogdanom, a jednog dana će i Anastasija sa nekim. Razmišljaš li da ipak nađeš muškarca sa kojim bi delila samoću kada decu odu svojim putem?

– Čoveku se ljubav desi, to se ne kupuje, nema prodavnice za to.

Da li i Veljku kažete da je u redu da muškarac plače ili ipak smatrate da jačem polu to nije dozvoljeno?

– Pošto imam i sina i ćerku, uvek sam govorila da i muškarci treba da plaču. Ne treba se toga stideti, to je dobro za psihu. Potpuno je pogrešno postavljena teza – ti si muško, ne treba da plačeš. Zašto? I muškarac treba zdravo emotivno da sazreva. Svejedno je da li će pustiti suzu od tuge ili sreće, bitno je da ispoljava emocije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic) on


Zbog koga sada, kada si u zrelim godinama, najčešće zaplačeš?

– Zbog bolesne dece. To su strašne stvari i ne daj Bože nikome da doživi to. Ježim se zbog toga i suze mi idu na oči. Dva puta sam bila u sigurnoj kući. Slušala sam priče tih žena i dece šta su proživljavali i to je jezivo. Tu ne možete suze da obuzdate. Iz vas vrište i bes i tuga i sve moguće.

Hellomagazin.rsInformerAntonio Ahel/ATAImages, Instagram

Više o temama: