Najveće tajne za negu kože za koje verovatno niste čuli

5. Koristite kreme na bazi kortizona
Кreme na bazi kortizona koriste se uglavnom za tretiranje nekih kožnih upala, upotrebljavaju se protiv svraba, osipa, uboda insekata, žarenja, ali od njih možete dobiti i puno više koristi. Кreme na bazi kortizona mogu se koristiti za smirivanje kože nakon hemijskih pilinga ili je možete naneti na oštećeni deo kože.

6. Parite kožu
Parenje kože je najbolji način da se spreči dehidracija, efikasna je metoda za lečenje akni i za postizanje lepe i zdrave kože. Dodajte u ključalu vodu malo organskog bilja ili običnu kesicu biljnog čaja i nagnite glavu nad posudu s tečnošću. Pazite da vam je glava dovoljno udaljena kako vam para ne bi nadražila kožu.

7. Dve maske na lice
Možda zvuči čudno, ali da biste imali kožu koja je besprekorno zategnuta, nahranjena, sjajna i svetla, koristite 2 maske za kožu. Prvo na lice stavite masku na bazi hijaluronske kiseline i kolagena i ostavite da deluje petnaestak minuta. Temeljno je očistite s lica, a zatim na lice stavite čisti med ili masku na bazi meda. Nakon 15 do 20 minuta skinite i tu drugu masku s lica i isperite ga ružinom vodicom. Nakon tretmana lice namažite serumom, kremom ili s nekoliko kapi omiljenog hranljivog ulja za lice. Rezultat? Savršena, zategnuta i sjajna koža.

8. Masaža lica
Čvrstom masažom lica, vrata i dekoltea stimuliše se mišićni tonus i kiseonik dovodi do ćelija. To je jedan od najboljih načina za postizanje čvrstoće i zategnutosti kože.

Hellomagazin.rsHellomagazin.rs/Gloria.hrGuliver/Thinkstock

Više o temama: