Kako bi izgledale kultne lepotice po današnjim standardima lepote? (foto)

Odri Hepbern, princeza Dajana, Marilin Monro – njihova lepota doprinela je da ih pamtimo i po prelepim crtama lica, a ne samo po neverovatnim životnim pričama i profesionalnim uspesima.

Danas retko koja osoba ne smatra da je Odri imala prelepo oblikovane obrve, Dajana najsavršeniju piksi frizuru a Marilin obline i te pune usne zbog kojih je bila i ostala ultimate seks simbol. One su bile i ostale klasične lepotice, uzori mladim ženama i pokazatelj da je lepota najlepša kada je individualna i autentična, jer su sve bile različite a opet obožavane i smatrane lepoticama.

Ali da li ste se ikada zapitali šta bi bilo da su sve one živele u 2019? Da li bi Hepbern uradila jagodice, Marilin podigla kapak a Lejdi Di ugradila silikone?

View this post on Instagram

#matmaitland

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland) on

Jedan umetnik pokušao je da odgovori na ovo pitanje.

Naime, engleski kolažni umetnik Mat Mejtland inspirisan aktuelnim standardima lepote napravio je nekoliko slika legendarnih lepotica dajući im makeover iz 21. veka. Njihove kultne slike iskoristio je za podlogu, a potom je svakoj od njih “uradio” nekoliko botoks i filer intervencija, po današnjim beauty standardima. Rezultat su pomalo uznemiravajuće, ali i pomalo komične ilustracije – zavisi kako gledate.

No, kako i sam Mat objašnjava, on nije želeo da kritikuje, već da na svoj, kreativan način prikaže fenomen savremenog doba.

– Uvek sam bio fasciniran ljudima koji lepotu pomeraju do ekstrema. Kozmetički pristup lepoti je ranije bio ograničen za zvezde i ultra-bogataše, a danas je postao dostupniji. Gde god pogledaš tu su dokazi o tim savremenim idealima lepote. Zato sam počeo da razmišljam o identitetu u našem savremenom društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zvezda u istoriji, prihvatile savremene kozmetičke tretmane i trendove – rekao je ovaj umetnik.

I evo kako ih je doživeo…

hellomagazin.rsGuliver/Getty

Više o temama: