Norveška princeza se zbog ljubavi odrekla titule: Od sada ću biti samo Marta Luiz

Norveška princeza se zbog ljubavi odrekla titule: Od sada ću biti samo Marta Luiz

Autor: | 08/08/2019

0

Nakon pritiska javnosti, koji je sve jači od kada je započela romansu sa šamanom, a zatim zajedno sa njim krenula na govorničku turneju, norveška princeza Marta Luiz objavila je na svom Instagram profilu da se odriče svoje kraljevske titule.

Kći norveškog kralja Haralda V. i kraljice Sonje svoje pratioce obavestila je kako više neće koristiti naziv princeze, osim ako se ne radi o službenom predstavljanju norveške kraljevske porodice.

- U poslednje vreme bilo je mnogo rasprava o mojoj upotrebi titule u komercijalom kontekstu. Žao mi je što sam je koristila u nazivu svoje turneje. Bila je to greška i razumem zašto je to podiglo toliko prašine. Nije u redu da se titula princeze koristi na taj način. 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Princess Märtha Louise (@princessmarthalouise) дана 5. Авг 2019. у 8:32 PDT

- Kritike sam ozbiljno shvatila, pa sam zajedno s mojom porodicom odlučila da je vreme za neke promene. Od sada ću titulu princeze koristiti isključivo kada službeno predstavljam norvešku kraljevsku porodicu prilikom obavljanja službenih zadataka u zemlji i inostranstvu.

https://www.instagram.com/p/B0WO5jmi1vt/

- Od sada više neću koristiti svoju titulu u komercijalnom kontekstu, već ću biti samo Marta Luiz. Smatram da je to najbolje rešenje, jer se time otvorio prostor za veću slobodu u mojim poslovnim aktivnostima. Treba povući jasnu granicu između mojih poslovnih aktivnosti i predstavnika kraljevske porodice - napisala je, a prenosi net.hr.

Marta je upravo završila govorničku turneju “The Princess and the Shaman (prev. Princeza i šaman)” na kojoj je nastupala sa svojim dečkom šamanom Durekom, kontroverznim guruom pravog imena Derek Veret. Javnost ju je kritikovala kako svoju titulu koristi da bi što više zaradila na turneji.

https://www.instagram.com/p/BxX_iR-Bf_x/

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Pročitajte još

Najnovije vesti