Nikola Pejaković je novo pojačanje centra "Lekart"

Nikola Pejaković je novo pojačanje centra "Lekart"

Autor: | 17/09/2014

0

Iza Edukativnog centra "Lekart", koji mladim ljudima pomaže da na pravi način otkriju sebe, uspešna je sezona. Tim povodom u Ustanovi kulture "Palilula" organizovana je konferencija za novinare, na kojoj je predstavljen deo programa koji polaznike škole očekuje u nastupajućem periodu, kao i novi član ekipe ove jedinstvene umetničko-obrazovne manufakture.
Branislavu Lečiću, Nini Radulović-Lečić, Jeleni Jovović, Leni Kovačević, Milanu Gromiliću i Aniti Todorović pridružio se još jedan vrstan umetnik. Reč je o reditelju, scenaristi i glumcu Nikoli Pejakoviću, koji će studentima otkrivati tajne scenarija i kreativnog pisanja.
- Suština je u tome da se polaznici škole, upoznajući se sa istorijom drame, dramske literature i delovima istorije književnosti i umetnosti, pravilno postave prema radu i pisanju. Tako se stvara kompletna ličnost pisca, sposobnog da živi od svog znanja i zanata, a da se ne pretvori u suvog zanatliju koji vešto barata rečima dok udara u ivice sopstvenog neznanja i zabluda. Naš zadatak je da formiramo osobu koja dobro poznaje svet oko sebe, kako bi o tom svetu mogla da piše - istakli su Nikola Pejaković i Branislav Lečić.

Izvor i foto: Life Content 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti