Vlada Aleksić: Hoću naslovne strane zbog novog filma

Vlada Aleksić: Hoću naslovne strane zbog novog filma

Autor: | 12/02/2012

0

Novi igrani film reditelja Gordana Matića “Žućko - priča o Radivoju Koraću“ premijerno će biti prikazan 16. februara u Sava centru. Glavnu ulogu u ovom filmu tumači Vlada Aleksić, koji se ovih dana našao u žiži javnosti zbog sporne situacije u emisiji “Ja imam talenat” koju vodi sa koleginicom Ivanom Bajić, koja je dospela čak i u čuvene evropske tabloide poput britanskog “Dejli mirora”. Vlada u filmu “Žućko” glumi legendu jugoslovenske i svetske košarke Radivoja Koraća
- Želim da budem na naslovnim stranama zbog filma o Koraću, a ne zbog trivijalne anegdote sa Ivanom Bajić koja se desila na snimanju “Ja imam talenat”. Neverovatno je da jedna takva glupost može da zainteresuje ljude i da osvane na naslovnim stranama. Oboje smo ogorčeni zbog toga - rekao je Vlada Aleksić.
Kako kaže, priča o Radivoju Koraću je veoma važan projekat za njega.
- U pitanju je jedna veoma ozbiljna uloga za koju sam se pripremao skoro godinu dana. Morao sam da naučim da igram košarku, ali i da šutiram levom rukom, pošto je Korać imao zlatnu levicu. Nije zaista bilo lako. Ja sam riđokos kao što je bio i Radivoj Korać, što je bila moja mala prednost u odnosu na druge glumce kada sam dobio ulogu - kaže Vlada.
Kako on objašnjava, Radivoj Korać je sportska legenda u celom svetu i ovaj biografski film o njemu na pravi način pokazuje zbog čega je to tako.
 - On je jedan od najvećih košarkaša koje je ova zemlja imala i zaista mi je bila čast da ga glumim. Imao sam sreće da sam sarađivao sa izuzetnom ekipom glumaca i sa rediteljem Gordanom Matićem. Ovo mi je prva glavna uloga u filmu u životu i naravno da mi mnogo znači. Da je film zaista značajan pokazuje i nagrada za najbolji strani film koju je film nedavno dobio na Festivalu u Palermu - kaže Vlada Aleksić.
Vlada je puno radio u Italiji, ali ga domaća publika zna kao voditelja popularne emisije “Ja imam talenat”.
- Pre filma o Radivoju Koraću, glumio sam puno u Italiji. Živeo sam u Italiji jedno vreme, tako da dobro govorim njihov jezik. Tamošnja publika me zna kao glumca iz serije “Il maresciallo Roca”. Moji filmski agenti su iz Italije, tako da trenutno imam nekoliko ponuda za nove projekte. Nadam se da će film “Žućko - priča o Radivoju Koraću” postići uspeh u bioskopima. Voleo bih zaista da što veći broj ljudi ode da pogleda film - rekao je Vlada Aleksić.

Izvor: Blic.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti