Karađorđevići: Zvanice veličanstvenog slavlja

Karađorđevići: Zvanice veličanstvenog slavlja

Autor: | 22/07/2011

0

Među brojnim poznatim zvanicama svetskog džet-seta, poput modnog dizajnera Karla Lagerfelda, glumca Rodžera Mura, francuskog predsednika Nikole Sarkozija i manekenke Naomi Kempbel, svečanoj ceremoniji kraljevskog venčanja u Monaku, kada su se na večnu ljubav zakleli princ Albert Drugi od Monaka i bivša šampionka u plivanju, Južnoafrikanka Šarlin Vitstok, prisustvovali su i naši prestolonaslednici, princ Aleksandar Karađorđević i njegova supruga princeza Katarina. Na njihovo veliko zadovoljstvo, oni su bili počasni gosti ove raskošne ceremonije koja je brojala otprilike pet stotina zvanica.
- Posle svečanog venčanja princa Vilijama i Kejt Midlton upriličenog u Vestminsterskoj opatiji, moja supruga Katarina i ja sa nestrpljenjem smo očekivali venčanje princa Alberta od Monaka i Šarlin Vitstok - sa srdačnim osmehom za magazin „Hello!“ kaže princ Aleksandar.
Srpski prestolonaslednik i njegova supruga veoma su se radovali ovom događaju. Aleksandar Karađorđević i princ Albert su dugogodišnji prijatelji, a njegovu suprugu naš kraljevski par upoznao je na venčanju Viktorije od Švedske. Osim ceremoniji venčanja, naši prestolonaslednici imali su čast da prisustvuju i svečanom koktelu posle obreda, kao i svečanoj večeri. Prethodne večeri prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina prisustvovali su prijemu organizovanom povodom venčanja u hotelu „Ermitaž“, na kome je domaćin bio savetnik u ministarstvu spoljnih poslova.
Posle građanskog venčanja sklopljenog prethodnog dana, princ Albert Drugi od Monaka i njegova izabranica Šarlin Vitstok crkveno venčanje upriličili su na način koji pomalo odstupa od tradicije. Misa na otvorenom počela je u „Tronskoj sobi“ u „Prinčevskoj palati“ u Monaku. Verskoj službi prisustvovalo je približno četiri hiljade trista zvanica. Među uvaženim gostima našli su se i naš princ Aleksandar Karađorđević i njegova lepša polovina, princeza Katarina. Bračni par je bio veoma raspoložen, srdačno se pozdravljajući sa gostima plemićkog porekla, kao i ostalim slavnim ličnostima iz javnog života. Princ Aleksandar, koji je u odelu tamne boje, sivom prsluku i svetloj košulji izgledao otmeno, pre ceremonije crkvenog venčanja nije propustio priliku da se srdačno pozdravi sa švedskom princezom Madlenom i princom Karlom Filipom, kao i sa dizajnerom Karlom Lagerfeldom i uživa u njihovom društvu . Princeza Katarina je takođe, u kostimu svetle boje, izgledala zanosno i svojom toaletom parirala je ostalim pripadnicama kraljevske loze.
Prema rečima prisutnih, venčanje je bilo čarobno, ispunjeno najnežnijim emocijama. Svoje utiske o ovoj spektakularnoj ceremoniji za magazin „Hello!“ izneo je princ Aleksandar Karađorđević.
- Venčanje princa Alberta i princeze Šarlin bio je veličanstven i nezaboravan događaj. Moja supruga Katarina i ja smo izuzetno počastvovani što smo bili u prilici da prisustvujemo tom činu, pogotovo zato što smo u bliskim odnosima sa Albertom i Šarlin - kaže Aleksandar Karađorđević.
Prestolonaslednički par se, zajedno sa ostalim gostima, posle svečane ceremonije venčanja pridružio mladencima na gala večeri u zgradi „Opere“ u Monte Karlu. Kraj je bio rezervisan za bal i vatromet. Dan posle venčanja u Prinčevskoj palati organizovan je branč za odabrane zvanice, kome su prisustvovali naš prestolonaslednik i princeza. Puni pozitivih utisaka princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina su se vratili u Beograd svakodnevnim aktivnostima.

Piše: Jelena Popović

 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti