Stevan Anđelković i Milica Todorović otkrivaju da je Emir Kusturica veoma strog!

Stevan Anđelković i Milica Todorović otkrivaju da je Emir Kusturica veoma strog!

Autor: | 28/10/2010

0

Operu Emira Kusturice „Dom za vešanje", koja je premijerno izvedena pre dve godine u Parizu, srpska publika imaće prilike da vidi od 10. do 15. novembra u beogradskom Sava centru. Ekipa Pressa posetila je jednu od proba u Narodnom pozorištu, gde je sa glavnim akterima priče, „zvezdama Granda" Milicom Todorović koja tumači lik Azre, i Stevanom Anđelkovićem (Perhan) pričala o predstojećoj premijeri.
- Neverovatno, ali veću tremu imam pred beogradskom publikom! Dok sam igrao u Parizu sve je teklo glatko, dok ovde imam veću odgovornost. Ne umem ni sebi to da objasnim - kaže na početku priče Stevan koji je posle izvođenja u Parizu dobio pozitivne kritike „Njujork tajmsa" i mnogih drugih stranih medija.
- Nisam mislio da imam dara za glumu, ali se ipostavilo da se odlično snalazim u tim vodama.Pre tri godine dobio sam ponudu da radim jedan francuski film, ali nismo ostvarili saradnju, tako da bih voleo da se oprobam i u kinematografiji - ističe Stevan, dok se njegova koleginica Milica priseća kako je izgledala audicija za ovu pank operu.
- Direktor Saša Popović nas je poslao na audiciju. Bila sam na početku karijere i jako uplašena kako ću to izneti. Kada sam videla da su za istu ulogu došli pokojni Toše Proeski i glumac Nikola Đuričko mislila sam da neću biti deo te ekipe. Stevan i ja smo otpevali pesmu „Đurđevdan" i oduševili Kusturicu - priča Milica koja je ubrzo posle toga savladala romski jezik.
Na pitanje kako je bilo sarađivati sa Kustom, oboje uglas kažu da je jako strog.
- Rigorozan je i sve mora biti perfektno. Jeste prestrog, ali da nije takav, ne bi postigao sve to što danas znači njegovo ime. Mnogo smo naučili od njega - kažu mladi „grandovci".

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti