Nataša Bekvalac i Danilo Ikodinović u zajedničkoj akciji - borba s pubertetom

Nataša Bekvalac i Danilo Ikodinović u zajedničkoj akciji - borba s pubertetom

Autor: | 09/01/2020

0

Nataša Bekvalac i Danilo Ikodinović bili su jedan od najlepših parova na domaćoj javnoj sceni, a iz nihovog braka i ljubavi rodila se ćerka Hana.

Nakon događaja koji su im promenili živote zauvek Nataša i Danilo su okončali svoj brak, ali čvrsta veza koja je nastala među njima nije nikada nestala. Ono što ih povezuje i što će trajati do kraja života je roditeljstvo i ljubav prema zajedničkom detetu u čijem odgajanju učestvuju zajedno.

Vreme prolazi, leči rane i donosi nove životne izazove, ali isto tako i deca rastu i ulaze u period koji svi roditelji na svetu ni malo ne vole - pubertet.

Vreme kada deca prelaze iz sveta bezbrižne igre i naivnih i nevinih pitanja u buntovnički svet na raskrsnici s odrastanjem. Vreme kada je laganje sasvim prirodno, a reč "neću", nešto što se često upotrebljava, sa sobom nosi i mnoštvo problema. U toj "pubertetskoj priči" jednom roditelju je teško da se bori sa "alama i baucima" koji vrebaju iz njihove, do nedavno mirne i fine, dece.

Nataša Bekvalac i Danilo Ikodinović su okončali brak, ali veza između njih je mnogo jača od toga

Zato je Nataša, kao i svaka majka, potražila pomoć bivšeg supruga Danila.

Ne zato što će on biti strog i ukazati njihovoj ćerki Hani na neke stvari, već naprotiv - ona je ta koja je stroga i koja uvodi zabrane i kazne.

- Hana je sada u periodu puberteta i moram priznati da sam pozvala Danila u pomoć, a mogu vam reći da uživam dok ih gledam zajedno. Ja sam malo opasnija kada je vaspitanje u pitanju, za razliku od Danila, koji je blaži prema Hani i zaista mi pomaže - otkrila je pevačica u razgovoru u emisiji "Među nama".

Sve majke, pa i Nataša se suočavaju sa laganjem svoje dece u pubertetu, za koje nema pravog razloga, ali je jako nervirajuće i ume da izbaci iz koloseka.

Nataša Bekvalac i Danilo Ikodinović zajedno odgajaju svoju ćeru Hanu

- Hana mi pomaže i laže i mulja… (smeh) Ja sam majka dvanaestogodišnjakinje, za nekoliko meseci trinaestogodišnjakinje, tako da se nosim sa svim problemima koje nose te godine - priznala je jednom prilikom Nataša istakavši da između nje i Hane postoji samo relacija mama-ćerka i da tu nema priče o drugarstvu.

- Njih dvoje odlično funkcionišu i ćerka nikada nije mogla da oseti da postoji tenzija među njima. Hana je uglavnom vreme provodila sa Natašom, ali kada bi Danilo imao vremena ili kada bi se ona uželela oca, Nataša joj nikada nije zabranjivala da ide kod njega.

Sada je njoj bila potrebna pomoć, pa je odlučila da pozove bivšeg muža. Hana je u pubertetu, a Nataša smatra da je previše stroga prema njoj, te da bi Danilo mogao da joj pomogne - ispričao je izvor  za Alo! dodavši da je Danilo odmah reagovao na Natašin vapaj u pomoć.

Nataša Bekvalac je i pre isticala kako je Danilo Ikodinović sjajan otac, bez obzira na to što njihov brak nije uspeo.

- Naš odnos po pitanju Hane funkcioniše besprekorno. Ono što nije valjalo u našem odnosu mi smo odstranili razvodom. Mogu da kažem da je Danilo savršen otac! Ako može razvod da se poželi, ja bih svima poželela razvod kakav smo imali Danilo i ja i odnos koji je usledio nakon toga…

Ne odmah, naravno, jer postoji period kada je, normalno, sve sveže, kada su emocije još uzavrele, ali kada je dvoje ljudi normalno mislim da postoji jedan interes, a to je zajedničko dete.

Nataša Bekvalac i Danilo Ikodinović svoje emocije stavljaju po strani, važan je interes deteta

To je ono što svakog roditelja treba da tera da svoje emocije stave po strani – ti ne postojiš u ovom slučaju, a ono što je interes tvog deteta je jedino što je važno. Kada se stvari postave tako, onda funkcioniše sve besprekorno – ispričala je pevačica za pink.rs jednom prilikom

Foto Luka Šarac
Hellomagazin.rs ATA Images/Luka Šarac