Šokantan ljubavni četvorougao na kraljevskom dvoru o kojem se malo zna!

Šokantan ljubavni četvorougao na kraljevskom dvoru o kojem se malo zna!

Autor: | 26/11/2019

0

Dugogodišnja vanbračna afera s Kamilom Parker Bouls nešto je iz života budućeg britanskog kralja s čime je svetska javnost itekako upoznata. Ali, retki su oni koji su znali priču o današnjoj supruzi princa Čarlsa i njenom bivšem suprugu, a koji je pak imao aferu s još jednom članicom kraljevske porodice. Sve tajne otkrivene su u jednoj od epizoda u trećoj sezoni popularne serije 'The Crown'.

Još je pokojna princeza Dajana bila, ne bezrazložno, ljubomorna na Kamilu. U jednom od svojih iskrenijih intervjua Dajana je svojevremeno priznala kako je njen brak propao jer ih je 'u njemu bilo troje'. Princ Čarls nikada nije krio simpatije prema Kamili, s kojom je bio godinama u vanbračnoj vezi, a da je to bila velika ljubav, pokazalo se pošto se budući prestolonaslednik razveo i godinama kasnije oženio svoju ljubav iz mladih dana.

Ta priča itekako je dobro poznata što britanskoj, što svetskoj javnosti, ali sve to je te kap u moru zanimljivosti iz britanske kraljevske porodice. Naime Kamila i Čarls upoznali su se ranih 70-ih, kada je ona već bila u petogodišnjoj turbulentnoj vezi s budućim suprugom Endrjuom Parkerom Boulsom, a koji je takođe imao vezu s članicom kraljevske porodice i to, ni manje ni više, nego Čarlsovom mlađom sestrom, princezom Anom.

O njihovoj vezi već je bilo govora 2007. u biografiji Tine Braun 'The Diana Chronicles', koja je napisala: 'Endrju je obožavao žene i bio je, baš poput svog oca, kraljevski grupi. Jedna od njegovih afera bila je i ona s princezom Anom. Mnogi se sećaju romantičnog izvođenja 'La Ronde' na plesnom podijumu u Anabeli 1971. godine, kada je bilo jasno da je princeza Ana zaljubljena u Endrjua Parkera Boulsa, a u njega je bila zaljubljena i Kamila, u koju je pak bio zaljubljen Čarls.'

Čarlsa je Kamila odmah očarala, ai dvor je nije smatrao dobrim izborom za budućeg kralja - isto tako, Ana i Endrju su bili srećni i zaljubljeni, ali do braka nije moglo da dođe jer je on katolik. Ljubav je planula 1970. godine na Royal Ascotu, na koji ga je pozvala kraljevska porodica, jer je Kraljica majka, koja je bila prijateljica Endrjuovog oca, simpatisala mladog pukovnika, a spojila ih je upravo strast prema konjima.

Endrju je ostao blizak princezi Ani

Iako je Netflix svojom serijom 'The Crown' dao da se nasluti kako su se ove ljubavne priče isprepletale u isto vreme, kraljevski istoričari tvrde suprotno. Tako je Sali Bedel Smit rekla kako su Ana i Endrju započeli vezu u julu 1970., dok je Čarls upoznao Kamilu tek u leto 1972., pošto je okončana veza njegove sestre.

- Upoznala ih je zajednička prijateljica Lucija Santa Kruz, a koja ih je oboje pozvala na piće u svoj stan u Londonu. Čarls se ludo zaljubio u Kamilu, ali za nju je to bila tek prolazna afera, jer ipak je on bio princ od Velsa.

Kako piše kraljevska biografkinja Peni Džunor, vest o Kamilinoj veridbi s Endrjuom Parkerom Boulsom slomila je srce princu Čarlsu, a zanimljivo je kako mu je tu vest otkrila sama Kamila. Iako joj je poslao pismo nedelju dana pre venčanja i zatražio od nje da se ne uda za Endrjua, ona ga nije poslušala.

'Ni njena majka Rozalind nije bila zadovoljna ćerkinim izborom, smatrajući da se Endrju ne odnosi prema njoj na način na koji ona to zaslužuje, ali Kamila je bila istrajna.'

Na kraju se Kamila 1973. i udala za Endrjua, i to pošto je njena romantična veza s princem Čarlsom okončana, a on je poslat u vojsku. S druge strane, princeza Ana se udala za svog prvog supruga Marka Filipsa iste te godine, ali do danas je ostala u izuzetno bliskim i prijateljskim odnosima s Endrjuom Parkerom Boulsom, u čijem je društvu često na mnogim događanjima, poput Royal Ascota. Ne samo to, već su ona i njen prvi suprug Mark Filips odabrali upravo Endrjua da bude krsni kum njihove kćeri Zare.

Uz sve to, sama serija nagađa kako je u jednom trenutku čak došlo do tajnog sastanka kojem su prisustvovale kraljica Elizabeta II, kraljica majka Elizabet, kao i princeza Ana, koja je tada otkrila kako je Kamila zaljubljena u Endrjua, ne u Čarlsa, ali i da je kraljevska porodica insistirala na tom braku, ali istoričari tvrde suprotno.

'Kraljica se nikada ne bi tako umešala i vrlo je verovatno da uopšte nije znala da postoji nešto između Kamile i Čarlsa. Svi su znali da je Kamila zaljubljena u Endrjua Parkera Boulsa i da želi da se uda za njega, ali niko nije doživeo ozbiljno njenu vezu s Čarlsom. Sve to odvijalo se ispod radara i jedina osoba koja je bila upućena u sve bio je lord Mountbaten.'

Osobe koje su zapravo naterale Kamilu i Endrjua u brak bili su njihovi očevi Brus Šand i Derek Parker Bouls, kojima je dosadilo ponašanje Endrjua i njegovo zavlačenje Kamile, zato su se sastali i objavili njihovu veridbu u Times-u 15. marta 1973.

'Kada se to dogodilo, Endrju je bio doslovce nateran da je zaprosi, ali na to nisu uticali članovi kraljevske porodice.'

 

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti