Zašto su milenijalci seriju "Prijatelji" ocenili kao nepodobnu

Zašto su milenijalci seriju "Prijatelji" ocenili kao nepodobnu

Autor: | 13/01/2018

0

Kultna serija "Prijatelji" obeležila je jedno vreme, a gledaoci su iznova i iznova uživali u avanturama glavnih junaka Rejčel, Rosa, Monike, Čendlera, Džoija i Fibi. Njihove životne nedaće koje je uvek spašavalo prijateljstvo izgledale su realne pa su se mnogi često poistovećivali sa ovom družinom.

I dok dobar deo javnosti navija da ova serija dobije svoj nastavak milenijalci nisu oduševljeni njome, šta više okarakterisali su je kao “transofobičnu“, “homofobičnu“ i “seksističku“.

Iako se prikazivala na televiziji sve do 2004. godine i nebrojeno puta nakon toga reprizirala, serija "Prijatelji“ se tek krajem prošle godine pojavila na Netflix-u u Velikoj Britaniji, piše B92.

Pripadnici LGBT populacije izjavili da su se osećali "neprijatno“ kada je Čendler u jednoj epizodi bio zabrinut zašto ga vide kao gej muškarca ili pravio šale na račun homoseksualaca.

Seksistički momenat je bio kada je Rejčel unajmila prelepu mušku dadilju za svoju ćerku Emu koju Ros nije mogao da podnese jer je muško.

Takođe, publika smatra da je Rejčel trebalo da dobije otkaz zbog seksualnog uznemiravanja asistenta koji nije kvalifikovan za poziciju, a posao je dobio samo zato što je ona htela da se zabavlja sa njim.

A tu je i kontroverzna veza između Monike i prijatelja njenog tate koji je više od 20 godina stariji.

Glumica Dženifer Aniston je nedavno izjavila da bi serije da je snimljena u današnje vreme bila nezanimljiva.

– Da su “Prijatelji” snimani u današnje vreme, bili bi izuzetno dosadni. Na setu bi bila grupa ljudi koja sedi u kafeteriji i zaluđeno gleda u svoje telefone – rekla je Aniston i dodala – Među nama ne bi bilo ni razgovora.

 

Hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti