Izuzetno ukusne palačinke koje možete poslužiti kao predjelo ili večeru.
Sastojci:
150 g prezli
1 jaje
100 ml mleka
malo soli
Za palačinke:
1 jaje
prstohvat šećera
130 g glatkog brašna
300 ml mleka
Za nadev:
150 g mladog spanaća
150 g svežeg kravljeg sira
2 kašike kisele pavlake
1 jaje
1 kašičica soli
Priprema:
1. Jaje sa soli i šećerom dobro umutite. Naizmenično postupno dodajte prosejano brašno i mleko dok ne dobijete glatku tečnu smesu. Dobro zagrejte tiganj, dodajte malo ulja i ulijte testo da prekrije dno tiganja u tankom sloju. Nakon kratkog pečenja testo okrenite lopaticom i još kratko pecite. Prebacite na tanjir. Prema potrebi u tiganj dodajte malo ulja, pa nastavite da pečete palačinke dok ne potrošite celu količinu testa.
2. Za nadev kratko blanširajte spanać. Ocedite ga i dodatno još iscedite vodu. Sitno ga iseckajre i dobro pomešajte sa sirom, pavlakom, jajetom i soli. Nanesite nadev u tankom sloju na palačinku, presavijte levi i desni kraj palačinke pa je savijte u oblik sarmice. Nastavite tako dok ne potrošite svu količinu palačinki i nadeva.
3. Zatim ih uvaljajte u prezle, smesu razmućenog jajeta i mleka i ponovno u prezle. Pržite ih kratko s obe strane u dubljem ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih na papirni uvrus kako bi se upila suvišna masnoća. Poslužite samostalno ili uz dodatak svežeg paradajza.
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)