Pohovane palačinke sa spanaćem i sirom

Pohovane palačinke sa spanaćem i sirom

Autor: | 06/05/2016

0

Izuzetno ukusne palačinke koje možete poslužiti kao predjelo ili večeru.

Sastojci:

150 g prezli
1 jaje
100 ml mleka
malo soli

Za palačinke:

1 jaje

prstohvat soli
prstohvat šećera
130 g glatkog brašna
300 ml mleka

Za nadev:

150 g mladog spanaća
150 g svežeg kravljeg sira
2 kašike kisele pavlake
1 jaje
1 kašičica soli

Priprema:

1. Jaje sa soli i šećerom dobro umutite. Naizmenično postupno dodajte prosejano brašno i mleko dok ne dobijete glatku tečnu smesu. Dobro zagrejte tiganj, dodajte malo ulja i ulijte testo da prekrije dno tiganja u tankom sloju. Nakon kratkog pečenja testo okrenite lopaticom i još kratko pecite. Prebacite na tanjir. Prema potrebi u tiganj dodajte malo ulja, pa nastavite da pečete palačinke dok ne potrošite celu količinu testa.
2. Za nadev kratko blanširajte spanać. Ocedite ga i dodatno još iscedite vodu. Sitno ga iseckajre i dobro pomešajte sa sirom, pavlakom, jajetom i soli. Nanesite nadev u tankom sloju na palačinku, presavijte levi i desni kraj palačinke pa je savijte u oblik sarmice. Nastavite tako dok ne potrošite svu količinu palačinki i nadeva.
3. Zatim ih uvaljajte u prezle, smesu razmućenog jajeta i mleka i ponovno u prezle. Pržite ih kratko s obe strane u dubljem ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih na papirni uvrus kako bi se upila suvišna masnoća. Poslužite samostalno ili uz dodatak svežeg paradajza.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti

Najnovije vesti