Danijela Dimitrovska Amidžić otkriva tajnu svoje lepote

Danijela Dimitrovska Amidžić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 10/09/2015

0

Iako je priroda prema njoj bila vrlo darežljiva, top-model i direktorka agencije "Models Inc. - Elite Model Look" Danijela Dimitrovska - Amidžić odavno je shvatila da je ono što se dobije rođenjem samo baza, koja zahteva neprestanu nadgradnju. Pažljivim izborom namirnica, fizičkom aktivnošću i odgovarajućom negom kože, dvadesetsedmogodišnja lepotica rodom iz Požarevca za magazin "Hello!" otkriva svoje male rituale nege i brižnog odnosa prema telu, trudeći se da zdrave navike prenese na supruga Ognjena i sina Matiju.

Koliko je vaš dnevni meni prilagođen zdravom načinu ishrane?

- Način ishrane prilagođavam godišnjem dobu, jer mi leti ne odgovara da jedem tešku hranu. Više mi prijaju salate i neko lakše meso, piletina i riba. Preko leta nikada ne bih pojela biftek jer mi ne prija. Takođe, ovaj period godine uvek koristim da uživam u svežem voću, koga tokom ostalog dela godine nema. S obzirom na to da izbegavam unos šećera, trudim se da i voće koje konzumiram nema mnogo šećera.

Da li se to odnosi i na slatkiše?
- Slatkiše uopšte ne jedem.

Dozvolite li sebi ponekad neki "fast food" obrok?
- Trudim se da kad god imam vremena spremim kuvani obrok kod kuće, a to radim prvenstveno zbog Matije. Kada sam na poslu, trudim se da poručim hranu iz restorana, tako da je u mom slučaju brza hrana poslednja opcija. Tome pribegavam eventualno kada sam na nekom putovanju i u situaciji da nemam vremena.

Poslednjih godina žene sve više primenjuju unos vitamina direktno u kožu putem kozmetičkih tretmana. Kakav je vaš stav o tome?

- Više sam zagovornik stava da se vitamini unose ishranom. Ne izbegavam odlazak kod kozmetičara, naprotiv, ali baza negovanog izgleda je kvalitetna ishrana i mnogo vode.

Izbor odgovarajućih kozmetičkih preparata nije uvek lak zadatak. Da li ste vi s lakoćom našli ono što vam odgovara?
- Prijatelj mi je preporučio organske proizvode koje pravi jedna gospođa. U potpunosti su na prirodnoj bazi, bez hemijskih dodataka, i zaista sam prezadovoljna.

Koliko je vaša koža zahtevna kada je reč o hidrataciji?
- Stanje je promenjivo, u zavisnosti od godišnjeg doba. Tokom hladnijeg perioda koža mi je suvlja, pa preko dana nanosim hidratantnu kremu, dok leti ništa ne stavljam na lice, samo je svako jutro i veče očistim tonikom. Inače, tokom cele godine, kada nisam na setu, šminku uopšte ne upotrebljavam. Još nisam počela da koristim antirid za područje oko očiju, ali ću uskoro verovatno morati da počnem.

Trudite li se da osluškujete svoje telo i prepoznate signale da nešto nije u redu?

- Koža lica je kod mene nepogrešivi znak za to. Iako nemam probleme sa kožom, genetski sam sa te strane dobro potkovana. Kada mi padne imunitet, na licu mi se dešavaju reakcije, posebno na čelu i u predelu takozvane T zone. Tada odmah povećam unos vitamina i poboljšam ishranu i problem se brzo reši.

Koliko svakodnevne aktivnosti sa sinom doprinose vašoj kondiciji?

- Matija je brzo prohodao, sa samo godinu dana i bio je stabilan. On je vrlo pažljiv, ne srlja i štedi nas što se trčanja za njim tiče. Međutim, problem ume da mi stvori to što voli da se nosi, a sada više nije toliko lak, pa me leđa često zabole.

Kako se rešavate tog bola?

- Zbog posla kojim se bavim godinama sam stajala na visokim potpeticama, što mi je stvorilo probleme sa kičmom. Treninzi mi dosta pomažu, ali i masaže.

Trenirate li često?
- Tri puta nedeljno i vrlo sam revnosna u tome.

Imate li sprave za vežbanje kod kuće?
- Nemam i to izbegavam. Dok sam živela sa roditeljima u Požarevcu, u kući smo imali malu teretanu, ali nju apsolutno niko nije koristio. Više volim da odem u teretanu. To je vreme koje posvećujem samo sebi i koje mi služi da se isključim i opustim, da ne razmišljam ni o čemu. Koliko mi fizički znači da treniram, toliko mi je važan i psihički momenat tokom aktivnosti.

Koliko svoje rekreativne i navike u ishrani uspevate da prenesete na supruga?

- O odgovornosti prema sopstvenom telu čovek sam mora da odluči. Ja mogu da dam primer, ali ne mogu da utičem ni na koga. Činjenica je da je Ognjenov posao takav da je jako teško da bude previše disciplinovan. Moram da kažem da se trudi, ali ne radi to u meri u kojoj bi mogao. Matiji mogu da naredim, ali Ognjenu nisam mama. Šalu na stranu, ne vršim pritisak na njega, samo mu kažem da će jednoga dana sve shvatiti.

Manekenke često doživljavaju kao lepotice bez mane. Imaju li i one i neki nedostatak?
- U eri Instagrama, fotošopa i brojnih aplikacija za ulepšavanje sve izgleda mnogo lepše nego što jeste. Zato devojkama stalno govorim da ne veruju tim fotografijama i da ne teže da budu savršene. Trebalo bi da uživaju u mladim godinama, da se ne šminkaju previše i ne oblače ono što njihovim godinama ne priliči. Kada sam ja bila u adolescentskom periodu, izgledala sam kao dečak i uživala sam u tome da nosim široke trenerke, patike i da vežem kosu u rep. Jasno mi je da je sada neko drugo vreme, ali ipak mislim da bi devojke trebalo malo da se opuste. Rana mladost nije vreme za velike usne ili grudi. Ima vremena za to.

Šta mislite o estetskoj hirurgiji?
- Nemam ništa protiv toga da se urade određene korekcije. Možda ću i ja jednog dana korigovati nešto ako ne budem zadovoljna, ali će to biti u granicama normale. Imam i ja nedostatke. Jedno uvo mi je veće, ali ja to uopšte ne krijem. Zaista, jedno uvo mi je kao mamino, a drugo kao tatino, ali ja jako volim što je tako. To je moja različitost u odnosu na druge. Devojkama koje dođu kod nas u agenciju uvek kažem da nađu nešto po čemu će se razlikovati od drugih i da to zavole.

U modelingu najveća pretnja su godine. Kakav je vaš odnos prema toj temi?
- O godinama imam teoriju koju mi je preneo moj otac, a prema kojoj godine ne postoje, samo uživanje u sadašnjem trenutku, sećanje na prošlost sa radošću i gledanje u svetlu budućnost.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Miloš Nadaždin / Lepota&Zdravlje

Slične Vesti

Najnovije vesti