Kit Ričards opleo po "Bitlsima": Album "Sardžent Pepers" je mešavina smeća

Kit Ričards opleo po "Bitlsima": Album "Sardžent Pepers" je mešavina smeća

Autor: | 07/08/2015

0

Ni nakon pola veka rivalitet koji je najviše obeležio istoriju rokenrola, između "Rolingstonsa" i "Bitlsa", izgleda ne jenjava.

Ulje na vatru nedavno je dodao Kit Ričards, gitarista "Stonsa" koji se obrušio na album "Bitlsa" za koji mnogi ljubitelji roka smatraju da je revolucionaran, jer je zauvek promenio muziku - Sardžent Pepers (Sgt. Pepper's Lovely Hearts Club) iz 1976. godine.

U intervjuu za magazin Eskvajer, Ričards je rekao da su "'Bitlsi' odlično zvučali sve dok su bili 'Bitlsi'", odnosno dok su bili verni sebi i svom originalnom zvuku.

- Njihova muzika se vremenom previše promenila, zaboravili su ono što su u početku hteli da naprave - naveo je slavni muzičar.

- Mislim da su se zaneli - rekao je gitarista, dodavši da je to bilo očekivano uzmajući u vidu njihovu popularnost.

Iako mnogi smatraju "Sardžent Pepers" genijalnim albumom, za Ričardsa je to samo "mešavina smeća, nešto poput Satanic Majesties".

Tu je mislio na psihodelični album "Their Satanic Majesties Request" koji su "Stonsi" izdali neposredno nakon što su "Bitlsi" objavili svoj, i za koji je jednom prilikom rekao da je to album na koji je najmanje ponosan.

 

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin

Najnovije vesti