Sastojci:
1,1 kg mekog brašna
300 g sitnog sira
2 dl mleka, so
2 dl ulja + ulje za prženje
1 svež kvasac
1 kašičica šećera
1,8 dl kiselog mleka
1 prašak za pecivo
1 kašičica sirćeta
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, kašičicu šećera i brašna pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu sipati polovinu brašna te dodati ulje, sitni sir, nadošao kvasac, umućena jaja, kiselo mleko, sirće i prašak za pecivo. Dobro umutiti, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo.
3. Vanglicu prekriti kesom i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Potom testo istanjiti oklagijom i okruglim kalupom vaditi krofne. Pržiti ih na vrelom ulju najpre s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)