Sastojci:
- 500 g neočišćenih gambora
- 150 g pirinča
- 1 dl belog vina
- 3 čena belog luka
- 1 veća crvena paprika
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 praziluk
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika margarina
- maslinovo ulje
- mešavina začina
- šafran
Priprema:
1. Pirinač obariti u slanoj vodi sa šafranom, a potom ga procediti od suvišne rečnosti.
3. Praziluk iseći na kockice, crvenu papriku na štapiće, a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulje propržiti praziluk i beli luk, a zatim dodati papriku i kukuruz šećerac te i njih kratko propržiti.
5. Potom sipati belo vino, dodati začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe od gambora.
6. Kada povrće omekša, dodati gambore, pirinač, margarin, peršun i začine po ukusu te polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)