Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 4 paradajza
- 150 g kulena
- 200 g mariniranih šampinjona
- 200 g kačkavalja
- 1 jaje
- 2 kašike mleka
- Origano
Način pripreme:
1. Paradajz i kulen iseći na kolutove, marinirane šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Lisnato testo pomoću oklagije istanjiti na debljinu od 0,5 cm, a potom okruglim zupčastim nožem iseći na kvadrate (9x9 cm).
3. Na sredinu svakog kvadrata staviti kolut paradajza, zatim kolut kulena i po nekoliko listova šampinjona. Posuti sa malo kačkavalja i origana po ukusu te dva paralelna kraja preklopiti da se dobije izgled zavežljaja. Na isti načinod preostalog materijala pripremiti još zavežljaja.
4. Umutiti jaje i mleko pa premazati zavežljaje i po sredini zabosti čačkalicu da se krajevi ne bi otvarali prilikom pečenja.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati pripremljene paketiće. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)