Belgijska princeza Matilda u nedelju slavi 40. rođendan

Belgijska princeza Matilda u nedelju slavi 40. rođendan

Autor: | 18/01/2013

0

Ako vam je ikada bio potreban dokaz stare izreke da život počinje u 40-oj, belgijska princeza Matilda bi vas mogla uveriti u tačnost te fraze. Matilda na novim fotografijama izgleda bolje nego ikada, a povod je bio njen 40. rođendan. U elegantnnoj jednobojnoj kombinaciji Matilda se osmehuje pred kamerama. Pored fotografija na kojima je sama, slavljenica ima i nekoliko fotografija sa svojom decom – Elzabetom (12), Gabrijelom (9), Emanuelom (7) i Eleonor (4). Sve fotografije urađene su u prelepim vrtovima briselskog dvorca Laeken.

Poslednje fotografije u albumu, postavljenom na sajtu palate, prikazuju princezu sa svojim suprugom princom Filipom. Plavokosa princeza će svoj rođendan proslaviti u nedelju, ali se još uvek ne zna kako će tačno izgledati ovaj Matildin specijalni dan.
Princeza Matilda je rođena 20. Januara 1973. godine, kao kćerka grofa Patrika d’Udekem d’Akoza i grofice Ane Komorovske. Ona i njen otac su bili članovi neimenovanog plemstva.

Buduća princeza je odrastala na porodičnom imanju, u dvorcu Losange u belgijskom gradu Bastonja. Matilda je bila najstarija od petoro braće i sestara. U Briselu je pohađala srednju školu, a u istom gradu je 1991. godine upisala i studije. Matilda je uz velike počasti diplomirala 1994. godine. Naredne četiri godine radila je u svojoj struci, kao logoped u Briselu. Princeza je takođe studirala i psihologiju, iz koje je dobila master diplomu.

Jedna od najtežih godina u njenom životu je bez sumnje bila 1997, kada su joj baka i 23-godišnja sestra Mari-Alik poginule u saobraćajnoj nesreći. Ipak, posle tog teškog perioda, u Matildinom životu pojavio se princ. U septembru 1999. godine iz palate su stigle potvrde da se Matilda i princ Flip zabavljaju, a tri dana kasnije buduća princeza je predstavljena novinarima u vrtu kraljevske palate. Početkom decembra iste godine par se venčao.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Princ Filip

Najnovije vesti