Vanja Udovičić: Suze zbog zlatne medalje

Vanja Udovičić: Suze zbog zlatne medalje

17/08/2012

0

Dva puta je bio prvak sveta, tri puta šampion Evrope, tri puta osvajač olimpijskih medalja, a opet... Vanja Udovičić je, sa kolegama iz vateprolo reprezentacije Srbije, po prvi put pustio suzu zbog uspeha nekog srpskog sportiste: zbog zlata Milice Mandić na Olimpijskim igrama u Londonu.
Subota, pretposlednji dan ovogodišnjih Igara, pred ponoć je donela euforiju u Srbiji jer je Mandićeva došla do trona u tekvondou, i to nekih 15-ak sati pre nastupa "delfina" u borbi za bronzu sa Crnom Gorom. Taj neočekivani, ogromni uspeh mlade srpske olimpijke, nije ostavio srpske vaterpoliste ravnodušnim.
- Nisam verovao da jedno dostignuće može da proizvede takav naboj i takve emocije kao zlato Milice Mandić. Devojka nam je ulila ogromnu snagu, toliko potrebnu u tim treuncima. Tada sam prvi put osetio kako na saigrače i mene utiču uspesi drugih sportista. Lakše je igrati kada znate da je vaša zemlja osvojila zlatnu medalju. Zato su velike zemlje u prednosti, njima su zlatne medalje svakodnevica. Sa vežinom ovih ljudi igram godinama i prvi put sam video suze u njihovim očima kada je Milica osvojila zlato. Reč je o izuzetnim sportistima, velikim šampionima. Plakali su od sreće. Te suze su nam dale snagu - rekao je Vanja Udovičić.

Izvor: Sport
Foto: Live journal

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još