Jadranka Jovanović: Veče za pamćenje u Atini

Jadranka Jovanović: Veče za pamćenje u Atini

Autor: | 22/04/2012

0

Humanitarni koncert u dvorani "Palas" u Atini, na kome je učestvovala, prelepa dama, operska diva Jadranka Jovanović pamtiće zauvek po izuzetnoj energiji grčke publike, koja je njen nastup ispratila ovacijama.
Humanitarni koncert za pomoć deci održan je pod pokroviteljstvom i u prisustvu njihovih kraljevskih visočanstava, princa Aleksandra II i princeze Katarine. Pored Jadranke, čuvenog srpskog mecosoprana, na koncertu su nastupili i poznati grčki umetnici: tenor Marios Frangulis, Gregori Valtinos, Pemi Zuni, Alis Kagijaloglu, Džordž Peris i Eleni-Lidija Stamelu. Iznenađenje večeri bio je nastup čuvene grčke pevačice Alkistis Protopsalti.
- U prelepom teatru „Palas“ u srcu Atine, pred hiljadu i po posetilaca, nastupila sam na gala koncertu sa velikom grčkom i svetskom zvezdom, tenorom Mariosom Frangulisom. Pevala sam dela Rosinija, Bizea, Kurta Vaila, Lucija Dala. Potpunu čaroliju tokom mog nastupa osetila sam zahvaljujući sjajnojgrčkojpublici, koju sam, slobodno mogu reći, zadivila, i u duetima sa harizmatičnim Mariosom,kao i sa orkestrom koji nas je čudesno dobro pratio. Još mi odzvanjaju aplauzi i ovacije atinske publike u prepunoj dvorani, koju sam na kraju svog nastupa digla na noge. Najavljena kao srpska primadona, zaista sam presrećna kako sam predstavila Srbiju- za magazin „Hello!“ kaže poznata dama koja oduševljava talentom i negovanim izgledom.
Koncertu su prisustvovali Beti Vilijams, dobitnica Nobelove nagrade i osnivač međunarodne humanitarne organizacije za pomoć deci WCCCI, kao i Dragan Županjevac, ambasador Srbije, Alison Endrjuz, kćerka princeze Katarine, Dejvid Endrjuz, sin princeze Katarine sa suprugom dr Endži Margaritis Endrjuz. Pored njih, tu je bio predsednik humanitarne ogranizacije „Lajflajn Grčka“ koja radi pod pokroviteljstvom princeze Katarine- dr Zisis Bukovalas, kao i članovi odbora: Alkistis Prinos, Fleur Potamijanos, Renata Konstantopulu, Ana Kotsini, Džon Sahinis i Efi Adamopulu.
- Dragan Županjevac, ambasador Srbije u Atini, sve vreme na koktelu posle koncerta primao je čestitke i oduševljeno je najavio da će o ovom izuzetnom predstavljanju Srbije poslati zvanično saopštenje našem ministarstvu inostranih poslova. Sutradan je upriličen svečani ručak u jahting klubu u luci, tik uz obalu. Na trpezi su se našle raznovrsne gastronomske đakonije - kaže Jadranka Jovanović koja se priprema za solistički koncert koji je zakazan za 5. maj u „Kolarčevoj zadužbini“.
- Posle velikog uspeha koji sam imala u „Kenedi centru“ u Vašingtonu želja organizatora je da ponovim taj program ovde, koji ću obogatiti novim muzičkim numerama i gostima iznenađenja, uz klavirsku pratnju Nikole Rackova - na kraju kaže operska diva.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti