Ljubiša Samardžić osvaja region: Počinje "Miris kiše na Balkanu"

Ljubiša Samardžić osvaja region: Počinje "Miris kiše na Balkanu"

Autor: | 08/12/2010

0

Serija „Miris kiše na Balkanu" reditelja Ljubiše Samardžića u petak će početi televizijski život! Popularni Smoki najavio je prikazivanje serije, snimljene po romanu Gordane Kuić, na prvom programu RTS-a, ali i na televizijama u BiH, Bugarskoj i Hrvatskoj! Samardžić je rekao da „i te kako ima smisla" da se na svim nacionalnim televizijama u regionu prikaže 14 nastavaka serije koja prati sudbinu jedne jevrejske porodice iz Sarajeva u turbulentnim vremenima od 1914. do 1945. godine.
- Osim u Srbiji, „Miris kiše na Balkanu" emitovaće se i u BiH i Bugarskoj. Srećan sam što će se prvi put jedna naša serija emitovati i u Hrvatskoj - rekao je Ljubiša Samardžić.
Reditelj je rekao da je seriju snimao četiri meseca od Beograda i Zemuna, preko Sarajeva i Dubrovnika, do Škofje Loke u Sloveniji. Ljubiša je otkrio da ga je supruga Mira često kritikovala zbog perfekcionizma.
- Kritikovala me je što moram da realizujem ono što naumim. Tokom vremena u kom sam otkrivao sebe kao glumca upoznao sam sve svoje mane i vrline, koje sada kao reditelj pretvaram u vrednosti - rekao je Smoki.

Ulogu oca porodice Leona igra Predrag Ejdus, majku Esteru Ljiljana Blagojević, a njihove ćerke Mirka Vasiljević, Aleksandra Bibić, Kalina Kovačević, Tamara Drakičević i Marija Vicković. U ostalim ulogama su Siniša Ubović, Stefan Buzurović, Milan Vasić, Igor Damjanović, hrvatski glumac Goran Navojec i drugi.
Ejdus kaže da je rad na seriji bio inspirativan jer Samardžić ima „neviđen filing da izvuče ono najtananije od glumca".
- Zahvaljujući velikom glumačkom iskustvu, Smoki ima razvijen radar da oseti kada glumac „maši" i „lažinja", ali i da istraje na istini i pravoj emociji. Serija govori o balkanskom mešanju nacija i različitih religijskih opredeljenja. To je donekle i „bekgraund" moje porodične priče, zbog čega s uzbuđenjem očekujem početak emitovanja serije - rekao je Ejdus.
Lepa glumica Kalina Kovačević istakla je da joj četvoromesečno snimanje širom eks-Ju nije bilo naporno.
- Uživala sam, ništa mi nije bilo teško. Radila sam sa ljudima koji znaju svoj posao, dolaze pripremljeni na snimanje i veliki su profesionalci. Niko nije glumio velike zvezde. Tokom snimanja veoma smo se zbližili, mislim da sam radeći „Miris kiše na Balkanu" stekla prijatelje za ceo život - rekla je Kalina za Press.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti