Retro izložbena priča koja nas vraća u vreme zvižduka u osam: Izložba „Ljubav u XX veku“ od 14. februara u SC Stadion

Retro izložbena priča koja nas vraća u vreme zvižduka u osam: Izložba „Ljubav u XX veku“ od 14. februara u SC Stadion

Autor: | 13/02/2018

0


Izložba „Ljubav u XX veku“  koja će od 14. februara po prvi put biti izložena u Beogradu u šoping centru Stadion će putem savremenih instalacija i originalnih predmeta pokušati posetioce da podseti kako se nekada zabavljalo, volelo, patilo, kako se pratila moda ili slušala muzika i pozvati da zajednički otkrijemo da li je možda “ljubav samo reč”. U ovom vremeplovu sedećemo na klupi, gledati omiljeni film ili slušati pesmu koja dira pravo u srce i zapitati se “šta to beše ljubav” i “da li se samo jednom ljubi”.

Kroz celine, podsetićemo se kako su se nekada darivali mladići i devojke, šta je značila ljubavna pošta, kako su časopisi i televizija edukovali mlade i kako su rešavali njihove ljubavne probleme, koja mesta su bila simboli ljubavnih sastanaka. „Ljubav u XX veku“ svojevrsno je putovanje kroz ljubavni život ali i život običnog čoveka u periodu od 1950. do 1990. godine nekadašnje Jugoslavije koja je mnogima ostala u lepom sećanju.  Posebnost izložbe koja će biti smeštena na sva tri nivoa šoping centra Stadion, jesu posetioci.

Za razliku od uobičajenih izložbi, gde je posetilac samo pasivni posmatrač, „Ljubav u XX veku“  omogućava aktivan odnos sa postavkom, čime posetilac postaje njen sastavni deo. Postavka je namenjena svim generacijama, mladi će imati priliku da osete kako se nekad volelo i živelo,  a oni koji su živeli u to vreme podsetiće se jednog lepog perioda njihovih života. Retro izložbena priča vraća nas u nekadašnje domove, u doba čuvenog Tristaća, u vreme mirisa „Brion“, „Pino silvestre“ i „Čarli“ ali i u period brojnih umetničkih ostvarenja. Doživite ljubav u XX veku svim čulima putem autentičnih eksponata, scenografija, instalacija, audio i video projekcija.

 

Vidimo se u SC Stadion!

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: tc stadion

Najnovije vesti