Život srpskog reprezentativca nije bilo lak, četvoročlana porodica stanovala je u 18 kvadrata, imali su samo jedan krevet

Život srpskog reprezentativca nije bilo lak, četvoročlana porodica stanovala je u 18 kvadrata, imali su samo jedan krevet

Autor: | 20/02/2024

0

Detinjstvo Vladimira Štimca nije bilo nimalo idilično. Uprkos tome stigao je do sportskog vrha - postao je jedan od najboljih košarkaša Evrope i reprezentativac Srbije.

Nikola Krstić/Shutterstock Editorial/Profimedia

 

- Odrastao sam u stanu od 18 kvadrata. Bili smo moj otac, majka, brat i ja. Kao neke sardinice, ali ljubav je bila tu - rekao je u podkastu Mario zna Štimac, otkrivajući da su imali samo jedan krevet.

Pročitajte: Heklani stolnjak i srce puno uspomena - Peđa Stojaković u tajnosti stigao u Srbiju

 

- Kad sam malo porastao, otac me je vodio sa njim na posao svako jutro kad nisam išao u školu, subotom i nedeljom. On je, inače, bio frigomehaničar, radio je u mlekari u Zemunu. Kad mu kažem da mi trebaju patike, odgovorio bi mi: „Može, ali moraš da radiš”. To su neke stvari koje su obeležile moje detinjstvo - prisetio se proslavljeni košarkaš.

Instagram/stimac51vladimir

 

Težak životni početak nije ga demoralisao, naprotiv.

- Svojim radom sam došao do toga da kupim sebi patike. Mislim da i bi drugi ljudi trebalo tako da rade sa svojom decom.

M. K./ATAImages

 

Vladimir Štimac godinama je u skladnom braku sa Aleksandrom, koja je magistar farmacije. Roditelji su dvoje dece: ćerke Tarje i sina Vukašina.

Pročitajte: Emotivni Vladimir Štimac - Ćerko moja, bićeš ponosna kad budeš saznala gde je tata bio!

Uprkos tome što je detinjstvo Vladimira Štimca bilo prožeto nemaštinom, ili možda baš zbog toga, njegov odnos prema novcu je krajnje ležeran.

- Nemam nameru da u životu zaradim sto miliona dolara i čuvam ih za sebe, već da pomognem nekome kome je taj novac potrebniji - jasan je proslavljeni košarkaš.

Instagram/stimac51vladimir

 

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović A.H./ATAImages

Pročitajte još

Najnovije vesti