Vesna de Vinča prvi put o “slučaju misica Dajana”: Ne razumem šta joj se to u glavi desilo

Vesna de Vinča prvi put o “slučaju misica Dajana”: Ne razumem šta joj se to u glavi desilo

Autor: | 08/04/2022

0

Vesna de Vinča otvorila dušu

Informacija da je nekadašnja „misica“ Slavica Tripunović Dajana privedena pod optužbom da se bavi prostitucijom neprijatno je iznenadila javnost, pa i Vesnu de Vinču, predsednicu kompanije „Miss Yu“. 

‒ I ja sam za tu vest saznala iz medija. Začudila sam se da žena u 51. godini, sa detetom, solidnom materijalnom osnovom i sa kakvom-takvom estradnom i biznis-karijerom upliva u tu „sivu zonu“ ‒ kaže Vesna u razgovoru za hellomagazin.rs

Pročitajte: Poslednja mis Jugoslavije - Uhapšena Slavica Tripunović Dajana

Privatna Arhiva

 

‒ Upoznala sam je pre mnogo vremena, možda pre dvadeset godina, kada je bila u braku sa jednim zaista dobrim i uspešnim čovekom. Živeli su na Savi, kao u bajci. Ne razumem šta joj se to u glavi desilo.

Slavica Tripunović bila je poslednja „misica“ SFRJ, a Vesna de Vinča, koja će godinama kasnije postati sinonim za takmičenje na kome se bira najlepša devojka u zemlji, tada se bavila drugim temama. 

‒ Završila sam magistraturu na Ekonomskom fakultetu i gradila novinarsku karijeru u oblasti ekonomije, a onda sam, nažalost, baš te 1991. godine bila i ratni izveštač, kada sam u „Radio-televiziji Srbije“ bila zaposlena kao urednik. U Titovo vreme postojala je organizacija lepote na visokom nivou, skoro kao državna institucija. Dr Mihajlo Đurić, čuveni profesor i esteta, predsedavao je tim državotvornim žirijem lepote u prvim godinama posle rata. Kreatori su bili Aleksandar Joksimović i Mirjana Marić, a pripreme za izbor oficijelne lepotice podržavao je „Bazar“, kao i “Jugoeksport”, tada poznata velika kompanija. Bile su to godine ozbiljnog rada na imidžu Jugoslavije. Kada je Tito umro, na našu tragediju, sve se raspalo, pa i taj državni dostojanstveni koncept izbora „Miss“. 

Boško Karanović

 

Vesna de Vinča izričita - Devojke rizikuju da postanu plen za prostituciju

Zahvaljujući Donaldu Trampu i Džuliji Morli Vesna je 1994. godine dobila svetsku licencu za oficijelnu organizaciju izbora „Miss Jugoslavije“.

‒ Od tada je prošlo 26 godina. Uspela sam da održavam licence, a to znači da se u izboru i promociji ponašamo po strogim kriterijumima. Na primer, mis ne sme da ima golišave fotografije pre konkurisanja, ne daj Bože nešto drugo. 

Pročitajte: Vesna de Vinča konačno otkriva zašto je već dve decenije u crnom - Sudbinu sam pretvorila u stil

Boško Karanović

 

Na molbu da prokomentariše stavljanje znaka jednakosti između devojka koje nose titulu „miss“ i bavljenja „najstarijim zanatom“ Vesna de Vinča kaže:

‒ Godinama devojkama i roditeljima, a pre svega javnosti i kolegama novinarima, ukazujem na to da postoje lažni, nelicencirani i krajnje riskantni izbori tipa „Miss leta i zime“, „Miss mokre majice“ i tome slično, gde se organizator u katalogu fotografiše bukvalno sa pobednicom u krilu, a to sve, zamislite, podržavaju i neki mediji. Kako je to moguće, do danas mi nije jasno. 

Pročitajte: Dom Vesne de Vinče - Čudesni pogled na Hram svetog Save (foto)

Boško Karanović

 

‒ Devojke su izmanipulisane i rizikuju da postanu plen za prostituciju, što se, nažalost, i dešava ‒ napominje naša sagovornica. 

‒ Te, blago rečeno, nezvanične titule „Miss“ dodeljuju neki sumnjivi ljudi, a nagrada je rizik po moral i život. Molim novinare da preuzmu ulogu u ovom domenu i objavljuju ko je producent zvanične, od sveta podržane, „Miss Srbije“, a ko nije. Mi smo kao oficijelni organizatori dodelili 408 stipendija za kompletne studije sa željom da afirmišemo lepu, mladu, obrazovanu ženu. Organizovali smo 26 izbora i priprema na najvišem nivou, uz tim stručnjaka, koji je svetski utemeljen i koji je stvorio posebnu školu lepote, kao i uz žiri gde su VIP ličnosti iz zemlje i sveta. Očigledno je da je potrebno spasavati, i to permanentno, titulu ambasadora lepote Srbije, što mi, evo, godinama hrabro i temeljno radimo.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin