Uz ovaj tretman za volumen kose, svi pogledi biće upereni u vas!

Uz ovaj tretman za volumen kose, svi pogledi biće upereni u vas!

Autor: | 20/02/2020

0

Tretman za volumen kose nije rezervisan isključivo za frizerske salone. Naprotiv, možemo ga raditi i u kućnim uslovima, koristeći sastojke koje ćemo kupiti u obližnjoj prodavnici.

Da bi kosa bila negovana, potrebno joj je posvetiti odgovarajuću pažnju. Pored redovne nege koja podrazumeva  korišćenje šampona i balzama, kosu dva puta mesečno moramo dodatno nahraniti.

Tretman za volumen kose obezbediće sve neophodne hranljive materije koje će doprineti da ona bude bujna i sjajna. Ekstremno niske i visoke temperature utiču na kvalitet ne samo naše kože, već i kose. Zbog toga, preporučljivo je da ove tretmane radimo redovno, posebno u zimskom i letnjem periodu.

Tretman za volumen kose - Samo prirodni sastojci

 

Masku za volumen kose napravićemo od samo nekoliko sastojaka - žumanaca, belog luka i meda.

Potrebno je da u manju činiju sipamo dva umućena žumanceta. Ona su bogat izvor proteina i masti, što je neophodno za elastičnost naše kose.

U umućena žumanca treba da dodamo dva čena belog luka. Luk treba dobro izgnječiti kako bi se oslobodio njegov dragoceni sok, a u tu svrhu može nam poslužiti i tučak za meso. Beli luk od davnina je poznat po svojim lekovitim svojstvima, zbog čega je i postao poznat kao prirodni antibiotik. Zahvaljujući svojim protivupalnim supstancama, ne samo što nas štiti od velikog broja virusa, već doprinosi i nezi vlasišta. Ukoliko ga utrljamo u koren kose, sprečićemo nastanak peruti, a ujedno podstaći rast novih vlasi. Luk će pospešiti mikrocirkulaciju glave dovodeći do toga da kosa brže raste.

Na kraju, u smesu od žumanaca i luka treba dodati kašičicu prirodnog meda. Med će ojačati koren kose, a dlaku učiniti otpornijom na kidanje i druge spoljašnje uticaje. Med je visokokvalitetna namirnica koja sadrži preko 70 različitih supstanci. Njegov tačan sastav zavisi od mešavine biljaka čiji nektar su sakupile pčele. Bez obzira da li je u pitanju livadski, bagremov, šumski ili neki drugi med, on obiluje aminokiselinama i vitaminima B i E.

Sve sastojke maske mešanjem sjedinite i ravnomerno nanesite na celu dužinu kose. Posebnu pažnju posvetite korenu kose, koji treba lagano izmasirati kružnim potezima.

Koliko će vaša maska za volumen trajati, zavisi od dužine i gustine kose. Ukoliko je ne potrošite odjednom, možete je ostaviti u frižideru i iskoristiti u roku od 14 dana. Nakon toga je bacite, jer će hranljivi sastojci izgubiti dejstvo i ona neće biti korisna.

Obratite pažnju i na ovo!

Kada sprovodite tretman za volumen kose, ne zaboravite da nakon nanošenja preparata, kosu pokrijete kesom, a nakon toga je umotate u peškir. Ovim ćete obezbediti maksimalnu apsorpciju hranljivih sastojaka, a ujedno ćete izbeći mogućnost da se prehladite. Naneta maska na kosi treba da stoji najmanje sat vremena, a ukoliko ste u mogućnosti, ostavite je na glavi i duže.

Poznato je da je koža naš najveći organ. Ono što nanesemo na nju, apsorbuje se i unosi u organizam. Zbog toga, preparate koje koristimo treba pažljivo birati. Pre kupovine, neophodno je pročitati deklaraciju i proveriti da li su sastojci koje sadrži prirodni. Ukoliko šampon i balzam imaju agresivne reagense, parabene, sulfate i silikone, treba ih izbegavati.

Naša kosa imaće volumen i ukoliko je što češće sušimo prirodnim putem - bez fena. Korišćenje četki, pegle za kosu i drugih električnih pomagala treba svesti na najmanju moguću meru. Oni uništavaju strukturu dlake i doprinose većem opadanju.

Imajte u vidu da na bujnost naše kose utiče i to kako se hranimo. Zdrave namirnice pogoduju našem organizmu i u velikoj meri doprinose stanju kože. Ukoliko svakodnevno pijemo dovoljno vode i konzumiramo hranu bogatu vitaminima i mineralima, kosa će nam biti blistava i elastična. Industrijska hrana sadrži konzervanse i druge aditive, a sve to zadržava se u našem telu. Nagomilani toksini negativno će se odraziti i na izgled - kosa će biti suva, a krajevi iskrzani.

Hello magazin - korisni saveti o nezi lica i tela na jednom mestu.

Komentari (0)

Loading
Hello Shutterstock