Praznik mimoze u Beogradu: Maskenbal i nastupi najvećih regionalnih muzičkih zvezda

Praznik mimoze u Beogradu: Maskenbal i nastupi najvećih regionalnih muzičkih zvezda

Autor: | 12/01/2020

0

Praznik mimoze u Beogradu - glavni grad zamirisao na simbol Herceg Novog

 

Zahvaljujući Karavanu mimoze koji je ovih dana gostovao u Beogradu, glavni grad “zamirisao” je na žuti cvet, simbol Herceg Novog. Dan nakon što su Knez Mihailovom prošetale mažoretkinje, povodom 51. po redu “Praznika mimoze”, koji će se održati od 14. februara do 14. marta, u jednom poznatom restoranu na Košutnjaku upriličena je konferencija za medije. Stevan Katić, predsednik opštine Herceg Novi, Miloš Konjević, direktor “Direkcije praznika mimoze”, Gordana Krcunović, direktorka “Javne ustanove kulture Herceg Novi” i Pavle Obradović, direktor “Turističke organizacije Herceg Novi” predstavili su bogat program manifestacije sa tradicijom dugom pola veka.

-Posebno mi je zadovoljstvo što smo ove godine organizovali i maskenbal u Beogradu, nakon više decenija, oni stariji da se podsete kako je to bilo, a mlađi da vide kako se to organizuje svake godine u Herceg Novom i šta je to što vas u našem gradu očekuje od 14. februara do 14. marta. Organizacioni odbor pripremio je kvalitetan program koji će trajati čitav mesec sa četiri jaka vikenda kada ćemo ugostiti najznačajnija imena jugoslovenske scene, zajedno sa našim domaćim feštama, feštom od mimoze ribe i vina koja će se održati 15. februara. Tokom prethodnog Praznika mimoze imali smo Dane Beograda u zvaničnom programu, i ove godine će biti tako, rekao je predsednik Katić i istakao da će turistički i kulturni poslenici Beograda i Herceg Novog ojačati saradnju osmišljavajući kulturne sadržaje za dobrobit i na ponos oba grada.

Beograd i Herceg Novi imaju vekovnu tradiciju prijateljstva i zato je taj grad polazno mesto ovogodišnjeg Karavana, kazao je direktor Direkcije praznika Miloš Konjević.

-Naš grad je vezan za Beograd, zovu ga i Beograd na moru i pozivam sve da budu tokom meseca mimoze u Herceg Novom a programi će sigurno zadovoljiti različita interesovanja, kazao je Konjević i predstavio dalju maršrutu Karavana ka Segedinu, Budimpešti, a kasnije Nišu, Skoplju i Bitolju.

-Beograd, nadaleko čuven po gostoprimstvu, već dva dana miriše na mimozu, a smisao Karavana je da pokaže i dočara atmosferu Praznika mimoze, kazala je Gordana Krcunović direktorka JUK Herceg festa koji je izvršni producent praznika.

 -Sve to drugačije izgleda u autentičnom ambijentu, u Herceg Novom, gradu koji tokom zime izgleda idilično, u kojem u februaru cvijeta mimoza. Pripremili smo zaista bogat program koji predstavlja estetičko bogatstvo, a cilj je bio da zadovoljimo različite umetničke ukuse i sva čula.

Pored maskenbala, jednog od zaštitnih znakova ovog događaja, posetici hercegnovske rivijere uživaće u besplatnim koncertima nekih od najvećih regionalnih muzičkih zvezda. Festival će otvoriti Lepa Brena, a u narednim danima nastupe će imati i Petar Grašo, Aco Pejović, Dejan Matić i Željko Joksimović, čijim koncertom će biti zatvarena ovogodišnja fešta. Među izvođačima će se naći i Vlado Georgiev i Dragoljub Đuričić, koji će nastupiti sa svojim bubnjarima.

Poznati Novljani prisustvovali su beogradskoj konferenciji, nakon koje su mini-koncertima napravili sjajnu zabavu, dočaravajući atmosferu koja u februaru i martu očekuje posetioce Herceg Novog. Među gostima su se, između ostalog, našle i koleginice Seka Sablić, Tamara Krcunović i Dragana Dabović, kao i bivša reprezentativka u košarci Milica Dabović.

Hellomagazin.rs Boško Karanović

Najnovije vesti