Ekskluzivni intervju Tamare Vučić za novi HELLO!

Ekskluzivni intervju Tamare Vučić za novi HELLO!

Autor: | 10/01/2020

0

Ekskluzivni intervju Tamare Vučić za novi HELLO!

 

Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, primer je uspešne mlade dame koja svoju poziciju sagledava kroz prizmu prilike da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Primetni su njen aktivan angažman i doprinos u oblasti zdravlja, posebno kada je reč o retkim bolestima i autizmu. Redovno učestvovanje na eminentnim međunarodnim događajima u domenu pomenutih oblasti koristi kako bi se glas naše zemlje čuo i bio uvažen, ali i da bi ekspertize najvećih stručnjaka našle put do Srbije. S druge strane, njen tihi aktivizam doprineo je osetnom poboljšanju pozicije nekih od najosetljivijih kategorija društva. Tamara govori engleski i francuski jezik, a glas o lepotama svoje zemlje proširila je i kroz poznanstva sa prvim damama sveta.

Za kratko vreme ostvarili ste susrete sa suprugama velikih svetskih državnika, kao što su Mišel Obama, Emine Erdogan, Peng Lijuan, Melanija Tramp... Postoji li neki koji biste posebno izdvojili?

- Sve dame koje ste pomenuli, ali i neke koje niste, a koje sam takođe imala priliku da upoznam, izgrađene su i jake ličnosti, i značajno utiču na pozicioniranje svoje zemlje u globalnim okvirima. Skloni smo da njihova pojavljivanja u javnosti svodimo na komentare o modnim izborima ili sitnim tračarijama o emotivnim odnosima, ali uvek zaboravimo da primetimo njihovu stvarnu ulogu i doprinos društvu u celini. Susreti sa obe prve dame Sjedinjenih Država bili su kurtoaznog karaktera. Melanija nas je, recimo, pozdravila na srpskom jeziku na zvaničnom prijemu koji predsednik SAD tradicionalno organizuje na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Sa suprugama predsednika Kine i Turske videla sam se nekoliko puta i to su uvek vrlo srdačni susreti praćeni sadržajnim razgovorima i konkretnim dogovorima.

 

Ekskluzivni intervju sa Tamarom Vučić pročitajte u novom broju magazina HELLO!, koji je u prodaji od petka, 10. januara. 

Nikola Golubović Mirko Tabašević
Tagovi: tamara vučić

Najnovije vesti