Osim ukusa, jabuke stajanjem gube i na nutritivnoj vrednosti, pa pre kupovine proverite jesu li sveže.
Teško je biti siguran kupujete li sveže jabuke ili one iz uvoza što su ležale u hladnjači i po godinu dana čekajući svoje mesto na policama samoposluga.
Peteljka je najbolji pokazatelj svežine. Ako je jabuka dugo stajala, što je najčešći slučaj s uvoznim voćem, peteljka će joj biti tamno smeđa, suva i lako će otpasti, a da biste je skinuli sa svežeg voća moraćete da se pomučite. Osim toga, prepoznaćete je i po zelenkastoj boji.
Treba imati na umu da rupice od crva nisu najbolji pokazatelj da li je jabuka prskana, jer se može uvući između tretiranja, posebno ako se radi o pesticidima koji nisu agresivni, piše punkufer.hr. Zato sve jabuke dobro operite i iskoristite kuhinjske namirnice koje skidaju otrove s voća i povrća.
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više