Omaž kolegama: Kako se Željko Samardžić prisetio velikih muzičara koji su nas napustili

Omaž kolegama: Kako se Željko Samardžić prisetio velikih muzičara koji su nas napustili

Autor: | 26/02/2019

0

Željko Samardžić je ovog vikenda prvi put nastupao u Severnoj Makedoniji, a treći put je održao svoj veliki koncert u prepunoj areni Boris Trajkovski u Skoplju u organizaciji Balkanmedia, najveće producentske kuće na tim prostorima.

Puna tri sata mostraski pevač sa beogradskom adresom je šarmirao publiku sa svojim bezvremenskim hitovima, kao i sa nekoliko makedonskih narodnih pesama puput Parahodot i More sokol pije.


Željko je koncert otvorio sa pesmom "Oči tvoje" sa novog aktuelnog albuma "Mila", a po prvi put, odpevao je potpuno novu pesmu "Možda" u čijem premijernom izvođenju je te večeri samo publika u areni imala priliku da uživa... Specijalni gosti na koncertu bili su popularni Amadeus bend, koji je na početku karijere bio između ostalog i prateći bend na turnejama Željka Samardžića zajedno sa grupom "Noć i dan".


Na koncertu u Skoplju Željko Samardžić je odpevao "9.000" i podsetio se davne 2003-će godine kada je sa tom pesmom nastupio na festivalu Beovizija u pratnji baš Amadeus benda, pa su je zajedno ponovo izveli.

Pesmu "Anđele moj" posvetio je Tošetu Proeskom i svim pevačima koji nisu više među nama: Kemalu Montenu, Oliveru Dragojeviću, kao i nedavno preminulom Šabanu Šauliću.

Hellomagazin.rs Promo

Pročitajte još

Najnovije vesti