Meri Popins našeg vremena: Emili Blant u prvom filmu u kojem njena deca žele da je gledaju

Meri Popins našeg vremena: Emili Blant u prvom filmu u kojem njena deca žele da je gledaju

Autor: | 29/12/2018

0

Uloga u komediji “Đavo nosi Pradu” bila je sporedna, ali toliko ubistvena da je malo nedostajalo da u senku baci i Meril Strip lično. Emili Blant tada je ušla pod kožu i nama i Holivudu, a ubrzo je pokazala da nije samo izvrsna komičarka već i ozbiljna karakterna glumica. To je dokazala u svakom žanru: u drami o kraljici Viktoriji, hororu “Vukodlak” sa Benisiom del Torom, naučnofantastičnoj akciji “Na ivici sutrašnjice” pored Toma Kruza, psihodrami “Devojka iz voza”, trileru “Agenti sudbine” sa Metom Dejmonom, bajci “Snežana i lovac”, gde je briljirala zajedno sa Šarliz Teron, i brojnim drugim ostvarenjima. Ipak, reklo bi se da u njenoj dosadašnjoj karijeri ništa nije bilo izazovnije od kišobrana, šešira i cipela omiljene filmske dadilje Meri Popins, rekvizita koje je preuzela od nenadmašne Džuli Endrjus u rimejku kultnog mjuzikla.

- Ona jeste izmišljeni lik, ali je za ovih pet i po decenija postala prava ikona, dadilja kakvu bi svako dete poželelo. Velika je čast što su mi autori filma o njenom povratku poklonili poverenje. Imala sam težak zadatak da kreiram Meri Popins za nove generacije. Nemoguće je ponoviti ono što je svojevremeno uradila Džuli i zato sam se trudila da ulogu “preuzmem” na svoj način - kaže britanska glumica, koja u novom milenijumu umesto Endrjusove izgovara čuvenu “superkalifredžilistik” magiju.

Međutim, pesme koje izvodi nešto su drugačije od onih koje pamtimo. Na njenu veliku sreću, kako u šali kaže, jer ne ume da peva tako lepo kao zvezda originala snimljenog davne 1964. godine. “Povratak Meri Popins” pretpremijerno je prikazan u Los Anđelesu na diznijevski spektakularnoj projekciji koju je Holivud namenski ostavio za kraj godine, kao jednu od jagoda na blokbaster-torti. Simpatičnu Britanku pratio je suprug Džon Krasinski, dok su njihove ćerke, četvorogodišnja Hejzel i dve godine mlađa Vajolet, ostale kod kuće, jer roditelji smatraju da su još male da bi prisustvovale javnim događajima.

- Mnogo mi je drago što će moja deca konačno moći da me gledaju u filmu koji priliči njihovim godinama. U bioskope stiže taman za Božić, tako da ćemo svi zajedno uživati. Starija ćerka slučajno me je videla u tizeru za “Devojku iz voza” i nikako joj se nije dopalo. Snuždeno mi je rekla: “Mama, ne želim više da te gledam na filmu.” Njih dve obožavaju Džuli Endrjus, tako da im se moja verzija verovatno neće dopasti, ali spremna sam na sve. (smeh)

Emili i Džo Krasinski, zvezda serije “The Office”, venčali su se 2010. godine na jednom od najromantičnijih mesta na svetu, jezeru Komo u Italiji. Ceremonija je održana u vili njihovog prijatelja Džordža Klunija. Tridesetpetogodišnja glumica dugo se zabavljala sa kanadskim pevačem Majklom Bubleom, ali joj je očigledno više odgovarao večiti optimizam američkog komičara kome nije dugo trebalo da je osvoji.

Emili Blant pravi je majstor za pravljenje dobrog štimunga, te nije čudo što je uvek rado viđen gost najpopularnijih emisija. Nedavno je nasmejala gledaoce kada je otkrila kako je spasla život nikom drugom do holivudskom matrijarhu Meril Strip, sa kojom često deli pokretne trake.

- Ona je toliko fantastična da vam nekad ide na živce. (smeh) Igrali smo zajedno u bajci “Začarana šuma”, gde je ona igrala zlu vešticu, a ja siromašnu pekarevu ženu. U jednoj sceni trebalo je da skoči na sto, pod punom veštičjom opremom. Međutim, dok je skakala saplela se o svoj plašt i počela da leti prema podu. Dok su svi skamenjeno posmatrali šta se dešava u tren oka dotrčala sam do nje i uhvatila je. A bila sam u drugom stanju. Eto, Meril može da se hvali kako ju je spasla jedna trudnica - kaže uz osmeh Meri Popins 21. veka.

Snežana Ilić Guliver/Getty
Tagovi: Emili Blant

Najnovije vesti