Svečano zatvoren 6. festival "Dani Danila Lazovića" u Priboju

Svečano zatvoren 6. festival "Dani Danila Lazovića" u Priboju

Autor: | 05/11/2018

0

Lepa i talentovana, već zapažena studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda,  u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta , Iva Ilinčić  pobednica je šestog festivala “Dani Danila Lazovića”.  Ona je prva učesnica, za ovih šest godina festivala, koja je za tumačenje poezije osvojila  maksimalnih 50 bodova. Takav rezultat proteklih godina nije postignut.

Žiri u sastavu znamenitih profesora fakulteta na kojima se uči gluma i naših velikih umetnika , koji čine glumica Radmila Živković , prvakinja Narodnog pozorišta, prof. dr Radovan Knežević sa FDU-a i jedan od naših najvećih poznavalaca tehnike govora, profesor glume Srđan Karanović, reditelj i umetnički direktor čuvenog pozorišta DADOV, Vladan Đurković i prof. Vesna Ždrlja, odlučio je  da je ova mlada studentkinja najbolja i tako dao „vetar u leđa“ mladosti koja veruje u glumački zanat.

Iva Ilinčić već je značajno skrenula pažnju javnosti tumačenjem Milice u predstavi „Osama –kasaba u Njujorku“ u režiji Darka Bajića  koja već mesecima puni salu Zvezdara teatra i o kojoj se naširoko priča u Beogradu . Iva je, takođe, deo glumačke podele  serije „Žigosani u reketu“ pod producentskom palicom Dragana Bjelogrlića.

Protekla četiri dana Priboj je živeo za festival „Dani Danila Lazovića“ i njemu u čast. Još jednom je ovaj naizgled mali grad pokazao da ne zaboravlja ljude i velike umetnike koji su značajan deo života proveli u njemu.

Trenutke radosti, veselja i dodele nagrade,  sa imenom našeg velikog barda srpskog glumišta,  muzičkim izvođenjem obojio je glumac Pozorišta na Terazijama Slobodan Stefanović kao specijalni muzički gost glumac.

Ova, sada već tradicionalna , manifestacija nastaviće putem kojim je krenula uz organizatore i veliku podršku kako bi sve mlade ljude koji vole poeziju i glumu podstakla da ne posustanu i da verju i dalje u glumački poziv.

hellomagazin.rs Promo