Crna ovca kraljevske porodice: Nanela im je veliku sramotu i uradila nešto što niko nije zamišljao

Crna ovca kraljevske porodice: Nanela im je veliku sramotu i uradila nešto što niko nije zamišljao

Autor: | 28/10/2018

0

Pre nekoliko dana na venčanju princeze Evgenije i Džeka Bruksbenka svedočili smo nizu neobičnih događanja, a jedan od njih je i izuzetno dobar odnos bivših supružnika, princa Endrjua i Sare Ferguson. Mnogi su posle toga krenuli da spekulišu kako su nekadašnji partneri ponovo u ljubavnom odnosu, ali sve je ostalo na pukim nagađanjima.

Ali jedno se ne može osporiti. Odnos kraljevske porodice i nekadašnje vojvotkinje od Jorka nikada nije bio ovako skladan. Crvenokosa Britanka s kraljevstvom je vezana preko 30 godina, a sve je krenulo davne 1986., kada su se tada četvrti u redu za presto, princ Endrju i Sara pojavili nekoliko puta zajedno u javnosti i to prilikom angažmana princeze Dajane.

 

Budući da je s preminulom princezom Dajanom uvek imala skladan odnos, Ferguson je vrlo brzo pohvatala konce i shvatila kako funkcionišu stvari unutar kraljevstva. Iste godine kada su viđeni u javnosti, tada 27-godišnja Sara i sin kraljice Elizabete II uplovili su u bračnu luku. Postali su tada vojvode od Jorka. Dve godine posle venčanja na svet je došla ćerkica, princeza Beatris, a 1990. i Evgenija.

 

Medijski svet nikada nije imao previše razumevanja za novopečenu članicu kraljevske porodice, pa su Saru mnoge novine prikazivale u lošem kontekstu. Posle obe trudnoće po tabloidima se pisalo o njenom izgledu i nakupljenim kilogramima koji se nisu topili kao od šale, kako je ranije bio slučaj s kraljevskim članicama.

 

A onda 1992. dolazi do kraha braka s njenim voljenim princem i Sara napušta kraljevsku porodicu i prestaje da nosi titulu koju je uprkos razvodu odlučila da zadrži. Ali njeni problemi tek počinju, jer su joj članovi palate zamerili ponašanje posle razvoda. Naime, Sara je vrlo brzo posle razvoda pronašla novog muškaraca, Amerikanca Džona Brajana, s kojim je tokom letnjeg odmora slikana u toplesu.

 

Ovakvo ponašanje kraljevska porodica nije dugo trpela, a pogotovo princeza Margaret, sestra kraljice Elizabete II, koju su do tada smatrali najproblematičnijom članicom.

- Nanela si kraljevskoj porodici veliku sramotu i učinila nešto što niko nije ni zamišljao - reagovala je princeza Margaret i tako dala do znanja da bivšu suprugu svog nećaka smatra crnom ovcom porodice.

 

Uprkos skandalima koji joj nisu išli u prilog, Sara je uredno od porodice svoga supruga dobijala pozive na najvažnija događanja. Na kraju, ipak je bila majka princezama Evgeniji i Beatris, jednim od omiljenih unuka kraljice.

Zbog te činjenice, ali i saznanja da je princ Endrju uvek bio 'prava' desna ruka kraljice Elizabete, Ferguson je ostala u pristojnim odnosima s kraljevstvom. Tako je bila na nekoliko kraljevskih događanja u društvu svoje dve kćeri i bivšeg supruga, na primer na Royal Ascotu. Bila je između ostalog na venčanju nećaka, princa Harija i Megan Markl, a pre pet godina kraljica ju je lično pozvala na božićni prijem u dvorac Balmoral. Takođe, skandalozna Britanka bila je do najsitnijeg detalja upućena u nedavno održano venčanje mlađe kćeri Evgenije, a i na sam dan ceremonije pokazala je veliko poštovanje prema članovima nekadašnje porodice.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Najnovije vesti