Koje sve metode pripreme čaja postoje

Koje sve metode pripreme čaja postoje

Autor: | 04/09/2018

0

Da trenutak uživanja postaje večnost, a šolja čaja postaje šolja ljudskosti, rekao je Kakuzo Okakura, u svojoj čuvenoj Knjizi o čaju. U ovu izreku uverili smo se nebrojeno mnogo puta. Da li ste znali da postoji nekoliko metoda priprema omiljenog napitka?

  • Japanska metoda – prokuvana voda se prohladi na oko 60 stepeni, prelije preko čaja i ostavi tri minuta da odstoji. Ukoliko je čaj previše kiseo, prvu vodu je potrebno baciti, a isti čaj ponovo preliti toplom vodom. Nakon dva do tri minuta servirati.
  • Engleska metoda – kod ove metode važi: jedna šoljica = jedna mala kašika čaja. Listići se preliju vrelom vodom. Nakon pet minuta čaj se servira.
  • Troprst metoda – podrazumeva da se za svaku šolju uzima čaja onoliko koliko stane između palca, kažiprsta i srednjeg prsta, a uz to ne treba zaboraviti na jednu merku za čajnik. Sve to preliti provrelom, ali malo ohlađenom vodom.

Znamo kakve sve metode postoje za pripremu toplog čaja, ali, da li postoje metode za pripremu ledenog čaja?

Mi znamo jednu i predstavlja savršenu fuziju ekstrakta čaja, koji potiču iz 100 održivih izvora čaja i potpuno su organskog porekla, u kombinaciji sa voćem i biljem i stvaraju harmoniju ukusa! Upravo je novi ledeni čaj, Fuzetea osmišljen da omogući uživanje u svakom momentu.

Fuzetea prvi put nudi originalne kombinacije ukusa koje na specifičan način spajaju istok i zapad, te se tako sočni mango našao u zagrljaju domaće kamilice, a egzotična limunska trava pojačava aromu limuna. Hibiskus u kombinaciji sa breskvom dobija novu dimenziju, baš kao i mešavina šumskog voća i crnog čaja. Iznenadićete se koliko će vas osvežiti, opustiti, ali i podsetiti da ponekad nije loše „osamiti se“ i uživati u tim momentima.

Sada, kada sve ovo znate, prepustite se i uživajte u gutljaju omiljenog čaja!

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi:

Najnovije vesti