Vesna Dedić: Zdrava ishrana ne podrazumeva odricanje od kafane

Vesna Dedić: Zdrava ishrana ne podrazumeva odricanje od kafane

Autor: | 02/07/2018

0

Vesna Dedić, voditeljka jedne od najgledanijih TV emisija „Balkanskom ulicom“, nedavno je objavila novi roman „Ne gledaj preko ramena“, koji je pratio i istoimeni muzički spot.

Ova dama sa velikim iskustvom na televiziji kaže da ju je njeno drugo zanimanje - pisanje knjiga, nateralo da malo povede računa o svom zdravlju.

- Dok pišem knjigu za kompjuterom, ja sam u psihološkom grču. Onda strada kičma i zaista sam počela da vodim računa o ishrani. Nisam na dijeti, ali imam spisak namirnica koje ne koristim u ishrani jer mi smetaju. Zato se razlikujem od nekih svojih vršnjakinja koje se hrane kao da imaju dvadeset godina. Ipak, zdrava ishrana ne podrazumeva odricanje od kafane. Zato moja drugarica Sanja Marinković i ja često idemo u njih - kaže Vesna i dodaje:

 -  Što sam starija, sve više vodim računa o zdravoj ishrani. Do četrdesete godine sam hedonistički pristupala ishrani, pošto sam odlična kuvarica. Starinski sam tip žene, koji pravi ručkove, večere i voli da ugosti prijatelje. Međutim, postala sam svesna da moja sreća zavisi i od zdravlja moga tela. Ne volim teretanu, ali idem na jogu, plivanje i u šetnje.

A s obzirom na to da je stiglo leto i da se sve javne ličnosti spremaju za odmore, Vesna kaže da i ona jedva čeka da se odmori, te da je spremila kupaće kostime:

- Najviše volim bikini, ali imam i jednodelni kupaći, da se vidi da sam u toku sa modnim dešavanjima! Nemam nikakav problem da se skinem u kupaći ni kada imam višak kilograma. Pa ja se najviše i gojim leti, jer tada popijem poneku lozu, a volim da jedem pršutu i hleb...

Vesna kaže da se situacije u njenoj emisiji „Balkanskom ulicom“ uvek dešavaju spontano...

- Kada neko pusti suzu u mom studiju, zaplačem i ja. Ništa nije namešteno u „Balkanskoj ulici“ i niko ko je zaplakao u mojoj emisiji, nije se pokajao. Ipak, da li će se neki gost rasplakati u toku snimanja, zavisi samo od moje odluke kao autora. Kada montiram emisiju, razmišljam da li će posle suza sagovornika gledaoci naći veću volju za životom.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević
Tagovi: vesna dedić

Najnovije vesti