Pad na Forbsovoj listi: Tramp "lakši" za 600 miliona dolara

Pad na Forbsovoj listi: Tramp "lakši" za 600 miliona dolara

Autor: | 18/10/2017

0


"Forbsova"  lista najbogatijih Amerikanaca pokazuje da je bogatstvo predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa manje za 600 miliona dolara, dok su najbogatiji Amerikanci još bogatiji.

Forbsova lista: Književnica Džoana Rouling ispred Ronalda, a evo na kom mestu je Đoković

Tramp trenutno ima 3,1 milijardu dolara što ga je dovelo na 248. mesto na listi najbogatijih ljudi u SAD. Forbs piše da su razlozi za to slabljenje tržišta nekretnina u Njujorku, brojne parnice i tužbe i njegova skupa predsednička kampanja. S druge strane, najbogatiji Amerikanci bogatiji su nego pre godinu dana.

Na vrhu liste je Bil Gejts koji, prema procenama, ima 89 milijardi dolara.

Bil Gejts 89 milijardi dolara

 

Slede ga osnivač i izvršni direktor kompanije „Amazon“ Džef Bezos koji se sa 81,5 milijardu dolara zadržao na drugom mestu.

Na trećem mestu ostao je Voren Bafet sa 78 milijardi dolara.

Forbs piše da je osnivač Fejsbuk Mark Zukerberg ostvario najveći dobitak, 15,5 milijardi dolara, ali još se nalazi na četvrtom mestu.

Najmlađi milijarder je osnivač Snapčeta, dvadesetsedmogodišnji Iven Špigl, koji se sa bogatstvom od 3,1 milijardu dolara našao na 248. mestu.

Iven Špigl, 3,1 milijarda dolara

 

Sveukupno, 400 najbogatijih Amerikanaca imaju ukupnu neto vrednost 2,7 biliona dolara što je, prema pisanju Forbsa, još jedan rekord.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti