Dan kraljevskog venčanja: Ovako je počela ljubav princa Filipa Karađorđevića i Danice Marinković

Dan kraljevskog venčanja: Ovako je počela ljubav princa Filipa Karađorđevića i Danice Marinković

Autor: | 07/10/2017

0


Crkveno venčanje kraljevića Filipa Karađorđevića i njegove izabranice, umetnice Danice Marinković, biće održano danas u Sabornoj crkvi.

Očekuju se monarsi Grčke, Španije, Švedske, Danske, a kako navode "Novosti", moguć je dolazak i princa Čarlsa i kralja Gustava.

Na prvo venčanje jednoj od trojice sinova prestolonaslednika Aleksandra stiže tri stotine zvanica iz zemlje i sveta. Među njima će biti državnici, političari, prijatelji dve porodice, ali i rođaci i prijatelji iz kraljevskih kuća Grčke, Španije, Velike Britanije, Švedske, Danske... Očekuje se i da će prinčeva majka, princeza i vojvotkinja Marija da Glorija od Orleansa i Bragance doći u srpsku prestonicu sa svoje dve ćerke, mladim vojvotkinjama iz drugog braka sa vojvodom Ignasijom.

Princ Filip Karađorđević: Moje i Danino venčanje biće nalik venčanju kralja Aleksandra i kraljice Marije


Ćerka našeg čuvenog slikara Cileta Marinkovića je pred ovaj svečani čin za portal „Žena“ otkrila je kako se upoznala sa Filipom.

– Filip i ja smo se upoznali jedne divne jesenje večeri, prilikom večere na Kraljevskom dvoru u Beogradu. Nije nam bilo potrebno mnogo vremena da shvatimo da imamo mnogo toga zajedničkog. Jedina prepreka našoj želji da budemo zajedno bila je udaljenost između gradova u kojima smo živeli – priča Danica i dodaje da su se među njima svakodnevnom komunikacijom otvarale nove teme o kojima su razgovarali. Tako su povezivali svoja interesovanja u oblasti umetnosti, istorije, tradicije, književnosti.

– Razgovor bi trajao dugo i tu se sasvim prirodno rodila želja za ponovnim susretom. Kasnije se dogodilo to da smo se sretali u evropskim gradovima poput Venecije i Pariza, a ostatak naše ljubavne priče je tu pred nama.

Hellomagazin.rs Arhiva Hello/Promo

Pročitajte još

Najnovije vesti