Završen Belef: Bajaga i Instruktori sjajnim koncertom odjavili letnji festival

Završen Belef: Bajaga i Instruktori sjajnim koncertom odjavili letnji festival

Autor: | 24/07/2017

0

Beogradski letnji festival sinoć je završen koncertom "Bajage i Instruktora" u prepunoj bašti Studentskog kulturnog centra. Ni vrućina nije sprečila Beograđane da uživaju, igraju i pevaju u dvočasovnom nastupu i hitovima.

Prvi nastup u karijeri u SKC-u, bilo da je u pitanju bašta ili sala, bend je započeo, kao i obično u poslednje vreme, naslovnim hitom sa proslavljenog, drugog albuma Sa druge strane jastuka, da bi usledio, kako Žika Milenković ima običaj da kaže, "rokenrol kakav samo Momčilo Bajagić Bajaga ume da napravi“ - Red i mir, a onda i teme kao stvorene upravo za ovakav koncert - Godine prolaze i Dobro jutro.

 

U vreloj letnjoj noći, i u ambijentu intimnijem od uobičajenog koji nose koncerti u većim prostorima od bašte SKC-a, uživale su pođednako sve generacije. Uz dobro poznate hitove, sa oduševljenjem je prihvaćena i prvi put odsvirana balada Bilo bi lako koja će se naći na novom albumu. Na nju se odmah nadovezao Zmaj od noćaja, posle duže vremena vraćen u set listu.

U repertoaru je, baš kao što je i najavljeno, bilo više laganih pesama nego obično, kao i numera koje bend ne izvodi često na koncertima. Zaljubljeni su uživali uz Poljubi me, čiji početni stihovi su iskorišćeni za naziv koncerta, zatim uz Iza nas, Jedino to se zove ljubav, a za najvernije obožavaoce poslastice su bile i Strah od vozova, Rimljani, Ovo je Balkan...

Raspoložen, razigran, do perfekcije usviran bend je, po običaju, briljirao u Veseloj pesmi, Tišini, a u finišu zvaničnog dela su se nanizale i nezaobilazne Ti se ljubiš, Plavi safir, Moji drugovi, Zažmuri...

Posle povlačenja sa bine, na scenu se prvo vratili samo Bajaga i Saša Lokner za Otkada tebe volim i Ruski voz, da bi sve bilo završeno uz simboličnu poruku koja, pogotovo, pristaje ovakvom tipu koncerta - Samo nam je ljubav potrebna.

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/AtaImages

Najnovije vesti