Pravilo od 5,7 santimetara otkriva stoji li vam bolje kratka ili duga kosa

Pravilo od 5,7 santimetara otkriva stoji li vam bolje kratka ili duga kosa

Autor: | 11/07/2017

0

Jeste li ikada čuli za frizersko pravilo od 5,7 santimetara? Osmislio ga je britanski frizer Džon Frida iz kompanije 'Color Wow', koji tvrdi da ova mera igra prelomnu ulogu kada birate hoćete li skratiti kosu ili ostaviti nešto duže vlasi. Definitivno vredi isprobati ovaj jednostavan test.

Ne trebat da se konsultujete s frizerima, niti da provedete sate u istraživanju na internetskim frizerskim stranicama ako želite da skratite kosu. Dovoljno je posegnuti za običnom olovkom i lenjirom.

- Ako je udaljenost između vrata i brade manja od 5,7 santimetara onda ste osoba kojoj bolje stoji kratka kosa.
Lenjir položite vertikalno s vratom ispod uva, a ispod brade vodoravno stavite običnu olovku. Ako je udaljenost između uva i brade veća od 5,7 santimetara osoba ste kojoj bolje stoji duža kosa. Ako je udaljenost između ove dve tačke lica 5,7 santimetara ili manje, osoba ste kojoj bolje stoji kratka kosa.

- Sve je stvar uglova. Ovo je pravilo osmislio Džon Frida pošto je detaljno proučavao lica slavnih klijentkinja. Ono je najbolji vodič za frizere da svojim klijentima podare najbolju moguću frizuru koja će laskati njihovom obliku lica - tvrdi Gil Robinson iz kompanije 'Color Wow' specijalizovane za proizvode za kosu.

Pravilo od 5,7 santimetara najbolje se može proveriti na slavnim damama iz sveta javnog života.

 

 

Hale Beri i Odri Hepbern, na primer, pripadaju klubu onih čija je udaljenost između brade i vrata ispod 5,7 santimetara, dok su Kim Kardašijan i Sara Džesika Parker u 'suparničkim' taborima.

 

hellomagazin.rs guliver/getty/thinkstock
Tagovi: kosa