Primorje u Ateljeu 212

Primorje u Ateljeu 212

Autor: | 25/02/2016

0

U Ateljeu 212 u toku su probe komada "PRIMORJE" Edvarda Olbija, za koju je 1975. godine dobio svoju drugu Pulicerovu nagradu, fantazije sa mnogo elemenata komedije, satire i apsurda, koja se bavi temom nemogućnosti komunikacije muškarca i žene, njihovog nerazumevanja i netrpeljivosti.

U ovoj fantaziji, sredovečni par na plaži raspravlja o svom braku i odnosima kada im se pridružuje mladi par čovekolikih guštera tek izašlih iz mora, savršenim, ledenim bićima praistorijske nevinosti koja ne razumeju šta su to osećanja. Gušteri su evoluirali do nivoa kada im je more postalo tesno i žele da nastave život na kopnu. Ipak, kako se ovo dirljivo i neobično upoznavanje razvija i jedni i drugi otkrivaju o sebi neslućene istine i spoznaje posle kojih će morati da preispitaju neke od suštinskih uverenja svojih života. U razmeni iskustava, životnih i bračnih sa starijim parom, gušteri gotovo da odlučuju da se vrate u vodu, ali ljudi im nude pomoć u novom, kopnenom životu. Ovaj komad postavlja pitanje napretka i evolucije, odnosno, da li je evolucija uopšte napredak i kako ljudski odnosi izgledaju iz ugla onih koji još uvek nisu otuđeni od prirode i sopstvenog instinkta.

Komad režira Stefan Sablić, ljudski bračni par igraju Gorica Popović i Branislav Zeremski, a guštere Tamara Dragičević i Ivan Mihailović. Autor scenografije je Darko Nedeljković, a kostima Maria Marković.

Premijera je 3. marta 2016. godine na sceni “Petar Kralj”.

Komentari (0)

Loading
, Foto:promo hellomagazin

Najnovije vesti