Budite u trendu, ali ne po svaku cenu: Stilski trikovi koji će izdužiti vašu figuru

Budite u trendu, ali ne po svaku cenu: Stilski trikovi koji će izdužiti vašu figuru

Autor: | 12/02/2016

0

Ako ste niski rastom, a želite da delujete više, verovatno ste taj utisak pokušavali da postignete noseći visoke štikle što, budimo iskreni, nije nimalo praktično kada na nekoliko različitih strana grada treba da obavite kojekakve obveze ili mnogo hodate nakon napornog radnog dana.

Dobra vest je da efekat izduženije figure možete postići i s nekoliko stilskih trikova, bez da nosite vrtoglavo visoke štikle. Pravilno kombinovanja odevnih komada, stvaranje iluzije ispravnim korišćenjem boja i odabir odeće koja vam pristaje kao salivena samo su neki od trikova koji će vas učiniti vizualno višima.

1. Nosite istu boju od glave do pete

Jedna boja od glave do pete vizualno izdužuje telo. Noseći istu boju stvorićete iluziju visine, a odaberete li crnu boju delovaćete i tanje. To nikako ne znači da istu boju od glave do pete (koja god to bila) trebate da učinite svojom uniformom ali, nošenje jedne boje ili uzorka na donjem delu tela i druge na gornjem može vizualno da vas "preseče" i učini da delujete da ste još niži.

2. Istaknite najtanji deo tela

Ako ste ponosna vlasnica izrazito tankog struka ili  vrlo tankih zglobova, privucite pažnju na taj deo tela. Crop top i midi suknja odlična su kombinacija za devojke tankog struka i sitne građe, zato je i toliko svetskih trendseterki naprosto obožava.

A photo posted by * STYLE DU MONDE * ❤ (@styledumonde) on Dec 6, 2015 at 3:24am PST

3. Nosite vertikalne pruge

Nošenje vertikalnih pruga jedan je od najčešće korišćenih stilskih trikova za stvaranje privida visine i izduženosti siluete. Suprotno horizontalnim prugama koje će vas "skratiti" i učiniti vizualno debljima, vertikalne će imati koristan učinak. Ako obučete ovaj uzorak od glave do pete, sigurno nećete biti nezadovoljni sopstvenim odrazom u ogledalu.

4. Izbegavajte kaiševe

Kaiš je modni dodatak koji će niske ljude da "preseče" u struku i koji će vizualno da skrati siluetu. Nikako nemojte da nosite izrazito debele kaiševe jer ono stoji samo izrazito visokim i vitkim ženama. Ako baš ne možete bez kaiša, neka bude tanak poput debljine malog prsta.

5. Pripazite na dužinu suknje

Odabir dužine suknje koja laska figuri čini se kao najteži s obzirom na to da toliki broj žena ne zna na što treba da usmjeri pažnju pri odabiru suknje koja će isticati vrline njihovog tela. Ako ste niski, pazite da vaša suknja bude dužine centimetar ispod kolena jer tako ističete najtanji deo svojih nogu, a ako volite miniće pazite da budu toliko dugačke da pokrivaju deo noge gde bedro počinje da se širi. Tako ćete stvoriti utisak da imate duže i tanje noge. Ako odaberete midi suknju, obavezno uz nju nosite cipele s visokom štiklom jer ćete inače izgledati niže i deblje nego što jeste, a i noge će vam izgledati zdepasto.

6. Oversized odeća će vas pojesti

Ako ste izrazito sitni, izbegavajte "oversized" odeću i to u širokom luku. Ako obučete predimenzioniranu jaknu delovaćete kao mlađa sestra koja je pozajmila preveliku odeću od starije. Odeća koja vam pristaje kao salivena, učiniće daleko najviše koristi sitnoj figuri, zato pažljivo birajte.

7. Nude salonke vizualno izdužuju noge

Ako ih nosite, učinite sebi dvostruku korist i obujte salonke u nude nijansi koje će vašim nogama dodati (i iluzorno i doslovno) još par centimetara visine.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/splash/instagram hellomagazin
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti