Momčilo Otašević: Volim starije žene

Momčilo Otašević: Volim starije žene

Autor: | 29/01/2016

0


Posle velikog uspeha koji je doživeo u seriji "Kud puklo da puklo", ali i u pozorišnim ostvarenjima, crnogorski glumac Momčilo Otašević zasluženi odmor provodi na skijanju u austrijskom zimovalištu Nasfeld.

Miljenik ženskog dela publike, Luka, kako ga brojni fanovi serije „Budva na pjenu od mora“ i dalje zovu , pričao nam je o angažovanju u Hrvatskoj, čudnim zahtevima fanova i nostalgiji koja ga uvek uhvati pred novogodišnje praznike.

Pre nego što je zakoračio na čuvene pozorišne „daske koje život znače“, Momčilo je sa samo deset godina stao na dve malo drugačije metalne daske- skije. Zavidni staž od deceniju i po objašnjava kolika je njegova strast prema skijanju.

- Crvene staze su mi najdraže i na njima najviše provodim vreme. Jednog dana sam na skijama prešao čak četrdeset kilometara a da nisam ni osetio. Ledenice na obrvama i zavidno crvenilo na obrazima bili su mi glavni pokazatelj pređene kilometraže. Ono što me u skijanju svake godine sve više privlači je svakako „free ride“ - otkriva umetnik slobodnog duha, koji je zasluženi dvonedeljni odmor prekidao povremenim uvežbavanjem teksta za sledeći komad u kome će zaigrati. Šarmantnom glumcu to ne predstavlja veliki problem, pošto je prošla godina takođe bila veoma radna. Dešavalo se da u jednom danu zbog poslovnih obaveza bude u dve različite zemlje.

- Prošlo leto definitivno sam bio najviše angažovan. I dosta vremena sam provodio u Hrvatskoj snimajući seriju. Nekada se dešavalo da ujutru budem u Zagrebu, a isto to veče provodio sam u Tivtu radeći na drugom projektu. U početku mi je bilo teže da se priviknem, ali zbog posla kojim se bavim i osećaja zadovoljstva koji mi on pruža navikao sam se. Jedino bez čega nisam mogao da idem bio je moj kofer, koji je uvek bio spakovan za ova brza poslovna putovanja - iskreno će junak serije „ Kud puklo da puklo“, koja je stekla veliku popularnost u Hrvatskoj, ali i na našim prostorima. Lik Damira, koga Momčilo tumači, omiljen je među ženskom publikom, a kako se mladi Crnogorac nosi sa popularnošću pitanje je koje mu često postavljaju.

- I ne nosim se baš. Svakom glumcu u granicama normale prija da ga ljudi prepoznaju, traže autogram, slikaju se. Nisam imao mnogo neprijatnih situacija u Zagrebu, ali je jedna ostala svima u sećanju. Dobrih pola sata me je jedan dečko pikirao u restoranu, gde sam bio sa prijateljima. Čak sam pomislio da mu nisam nešto zgrešio. Posle neprijatnih pogleda, situacija se završila tako što sam morao da se slikam sa njegovom devojkom. Iskreno, mnogo mi je laknulo da je reč bila samo o slikanju i ništa više - kaže Otašević koga u privatnom životu mnogi porede sa Lukom, koga je tumačio u crnogorskoj seriji.

Koliko sličnosti je između njega i zavodnika koga je igrao, pogotovo sada kada je Momčilo ponovo slobodan otkako je u prvoj polovini prošle godine raskinuo vezu sa Cetinjankom Tinom Jovetić.

- Uloge su uloge, a život je potpuno druga stvar. Nemam mnogo zajedničkih osobina sa Lukom. Prva ljubav bila je od mene starija četiri godine, pa i sada volim starije žene. Trenutno sam emotivno slobodan i tako mi je dobro. Nemam vremena da razmišljam o ljubavi, ali ako se desi, neću se opirati. Ono što može da me očara su šarm i osmeh - navodi stasiti Crnogorac.

Momčilo kaže da nikada ne pati, ali porodica mu uvek nedostaje kada nije u rodnom kraju. Zato skoro svaki slobodan trenutak koristi da bude sa najmilijima.

- Najviše mi nedostaje sestra, koja me često savetuje. Sa roditeljima pokušavam da provedim što više vremena i zato volim da posle predstava u Crnoj Gori prespavam kod njih. Tada majka uvek pravi moja omiljena jela.

Komentari (0)

Loading
Nikola Rumenić Privatna arhiva

Pročitajte još

Najnovije vesti