Zdravko Čolić: Nežno srce brižnog oca

Zdravko Čolić: Nežno srce brižnog oca

Autor: | 08/12/2015

0


Uspešnu koncertnu turneju, koju je imao tokom cele godine, Zdravko Čolić završiće velikim novogodišnjim nastupom na gradskom trgu u Budvi, za koju ga vežu najlepše uspomene. Sa njim će te noći biti i prijatelji i članovi porodice, a pravu proslavu čuveni muzičar sebi će priuštiti 1. januara, kada planira da u restoranu okupi svoje najdraže i da sa njima, uz dobru hranu, piće i veselu atmosferu, obeleži dolazak 2016. Dok sumira utiske iz tekuće godine, pevač se priseća i najluđih noći iz vremena kada se još nije bavio muzikom.

- Meni su najlepše proslave Nove godine bile u vreme kada se još nisam bavio pevanjem. Tada bih sa tadašnjom devojkom, prijateljima i njihovim devojkama otišao u porodičnu vikendicu, koju smo imali na potezu između Sarajeva i Mostara, na obroncima Bjelašnice i uz švedski sto uživali smo po nekoliko dana. Zapravo, najlepši dočeci su oni koje provedete kod kuće, u društvu porodice i prijatelja, ali poslednjih deset-petnaest godina tu noć provodim radno. Moram da priznam da mi i nije tako loše, jer se uvek okupi dobra ekipa, ja radim svoj posao i provedemo se na način koji je takav kakav jeste - iskren je jedan od naših najpopularnijih pevača.

- Nova godina je ugodna i isplativa, pogotovo što su sa mnom uvek članovi porodice i prijatelji, ali pravo opuštanje dolazi tek sutradan, kada imamo običaj da se okupimo u nekoj kafani ili restoranu, i zapravo mi to druženje 1. januara uvek ostane u najlepšem sećanju. Kada pevam u Budvi, ta okupljanja su tradicionalna, a nadam se da će tako biti ponovo.

Deo zime Čolić će po tradiciji provesti na Jahorini, koju rado posećuje tokom svih godišnjih doba, ali ljubav prema toj planini nije uspeo da prenese na kćerke, trinaestogodišnju Unu i osmogodišnju Laru, koje je dobio u braku sa suprugom Sandrom.

- Volim Jahorinu nevezano za zimu. Zapravo, volim sve planine u blizini Sarajeva i rado ih posećujem svake godine, iako nisam skijaš. Kasno sam počeo da praktikujem taj sport, pa ga nisam ni savladao i radije pešačim i družim se sa prijateljima nego što skijam. Nažalost, na kćerke nisam uspeo da prenesem ljubav prema bosanskim planinama i njih dve su više za letnje šeme. Da se one pitaju, sada bi trebalo da otputujemo na neku daleku destinaciju gde je leto - priznaje muzička zvezda i dodaje da je tolerantan roditelj.

- Prilično sam popustljiv prema kćerkama, mama je ta koja postavlja granice, mada i ja umem nekada da budem malo stroži.

Čuveni pevač tvrdi da će mu biti teško da se nosi sa budućim momcima svojih kćerki koje već imaju prve simpatije, a starija Una počela je i da izlazi sa društvom, mada joj roditelji ograničavaju vreme koje će provesti u gradu tokom večernjih sati.

- Za sada nema momaka, ima samo simpatija i dobro je dok je tako, jer ne znam kako ću se nositi sa time kada budu imale vezu. Biće mi teško. Zaljubljivanja svakako postoje, ali mi ne pričaju o tome. Takvi razgovori su rezervisani za mamu, sa njom se bolje ispričaju o tim temama, što je i razumljivo - priznaje pevač, čije kćerke rado dolaze na njegove koncerte, naročito na novogodišnje.

Protekla godina Zdravka Čolića bila je u znaku velikih nastupa, u regionu je održao četrdesetak koncerata, a krajem decembra nastupiće i u novosadskom “Spensu”. Sledeće godine planira da se posveti radu na novim pesmama.

- U planu je novi album na kome smo počeli da radimo, ali pravi posao tek sledi - zaključuje Čolić.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!
Tagovi: zdravko čolić

Pročitajte još

Najnovije vesti