Jelena Gavrilović otkriva tajnu svoje lepote

Jelena Gavrilović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 29/10/2014

0

Talentovana glumica Jelena Gavrilović, osim po odličnim ulogama, poznata je i po prepoznatljivom stilu odevanja i dugoj kosi, koja je njen zaštitni znak. Tridesetjednogodišnjakinja tvrdi da su pravilna nega i izbalansirana ishrana ključni za svakoga ko želi da bude vitalan i mladolik, pa zato poklanja veliku pažnju tome, uz povremene "propuste" i hedonistička uživanja koja voli ponekad sebi da priušti. Dugonogu umetnicu koja je u vezi sa montažerom Stevanom Marićem ove jeseni publika ima priliku da gleda u popularnom šou programu "Tvoje lice zvuči poznato" na "Prvoj" televiziji.

Zbog čega ste odlučili da učestvujete u poznatom šou programu?

- Pratila sam prvu sezonu tog šou programa i uživala u nastupima učesnika. Dok sam gledala emisije, pitala sam se da li bih ja mogla da uradim određene stvari i na koji način, tako da sam odlučila da prihvatim poziv za učešće u drugoj sezoni. Ono što je presudilo jeste činjenica da je u pitanju veoma zabavan posao, iako zadaci nisu naivni i teško ih je spremiti. Međutim, uvek sam bila hrabra i volim izazove.

Publika vas je do sada videla u ulogama Jelene Rozge i junakinja mjuzikla "Čikago". Koliko su vam ti zadaci bili inspirativni?
- Svaki performans je uvek inspirativan. Jelena Rozga je bila izazov jer privatno ne slušam tu muziku i pesmu "Nirvana" sam prvi put čula. Trudila sam se da istražujem malo o njoj i naučila sam mnoge stvari, kao na primer da je bila balerina. Koreografija nije bila laka, iako se čini da ona samo sedi na stolici i peva. Kada je u pitanju "Čikago", to je veoma ozbiljan zadatak za koji se ljudi spremaju po mesec dana. Neda Ukraden i ja smo to uradile na nestandardan način jer smo glumile šest likova, zbog čega je sve bilo još teže. Mislim da smo bile dobre. Jako mi je drago što sam radila sa Nedom jer je veliki profesionalac, a uz to je jako duhovita i inteligentna osoba.

Priželjkujete li da budete muškarac na sceni ili da imate neku drugu potpunu transformaciju?
- Volela bih da probam različite transformacije, ali to može da bude bolno. Međutim, nekad moraš i da se "olupaš", ne možeš uvek da budeš dobar.

Vaš zaštitni znak je vaša kosa, kako je negujete?

- Nekada sam imala "dramatično" dugu kosu, a sada sam se malo opustila i malo sam je skratila. S vremena na vreme treba kosu odseći i regenerisati je, a da bi bila zdrava, koristim kvalitetne preparate. Uvek imam jako dobru masku za kosu, dok šampone često menjam i redovno se šišam. Moja kosa uvek izgleda u skladu sa mojim raspoloženjem, jer lepota dolazi iznutra. Možete da se negujete i tri dana bez prestanka, ali ako niste zadovoljni, to vam neće pomoći. Ishrana je takođe od presudnog značaja i možemo da se zavaravamo koliko god hoćemo, ali zdrave navike su suština lepote i dugovečnosti.

Šta bi trebalo da se dogodi da vas natera da se ošišate na kratko?
- Razmišljala sam često o tome. To bi moralo da bude nešto meni jako značajno, ali ne znam šta tačno.

Koje preparate za lice koristite?
- Od svoje šesnaeste godine idem kod mog dermatologa, doktora Milojevića i koristim njegove kreme koje se prave u apoteci. Najvažnije je dobro čistiti lice i nanositi odgovarajuće kreme, a od mame sam naučila da koristim samo jako kvalitetnu šminku koja je dosta skupa, ali za to mi nikada nije žao da izdvojim novac.

Šminkate li se često?

- Samo u posebnim prilikama. Pošto na sceni imam uvek jaku šminku, trudim se da uvek kada mogu odmaram lice, a umesto mejk-apa stavim velike naočare za sunce. Ne volim kada su žene prešminkane i koristim uglavnom samo maskaru i senku kada su u pitanju privatni izlasci. Volim prirodan izgled koji je u skladu sa godinama.

Spadate li među žene koje ne izlaze iz kuće bez nesesera?
- Da, i u njemu uvek nosim tri stvari, a to su korektor, labelo i lak za nokte.

Na čemu se bazira vaša ishrana?
- Trudim se da imam zdrave navike i da se hranim izbalansirano, koliko god je to moguće. Doručak nikada ne preskačem jer je to najvažniji obrok, a takođe sam od lekara i nutricionista naučila da je jako bitno koje namirnice jedemo u kom periodu dana. Moja slabost su slatkiši i to je za mene opasan teren, pa mi se dešava da se nekada odreknem nečeg slanog u korist slatkog. Pijem mnogo voćnih sokova, a tokom nedelje imam obavezno jedan dan koji zovem "džank dan", kada jedem sve što poželim.

Utiče li način ishrane na vaše raspoloženje?

- Apsolutno, čovek treba imati balansiranu ishranu i zdrave navike. Samo tako će moći da bude zdrav, vitalan i vitak.

Jeste li zdrave navike stekli u porodici?
- Nisam, kod mene u kući se uvek dosta dobro jelo i kuvalo, jer su moji veliki gurmani. Međutim, ja sam bila od one dece koja nisu htela svašta da jedu, a roditelji su mi izlazili u susret i za mene posebno pripremali obroke. Zdrave navike stekla sam sama i na teži način.

Poznato je da mnogo putujete, gde žene najbolje izgledaju?
- To su svakako Italijanke i Francuskinje. Na ulicama Milana i Pariza su najnegovanije i najlepše obučene dame, koje vrlo dostojanstveno nose svoje godine, a meni se to jako dopada. Takođe smatram da Beograđanke jako dobro izgledaju, ako uzmemo u obzir finansije sa kojima raspolažu.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti