Vesna de Vinča: Pripreme za "Mis Srbije"

Vesna de Vinča: Pripreme za "Mis Srbije"

Autor: | 06/10/2014

0

U prirodnim lepotama Porto Karasa na Halkidikiju nedavno su uživale finalistkinje ovogodišnjeg izbora za mis Srbije. Rajski ambijent severne Grčke nekoliko godina je mesto u kome se, pod budnim okom direktorke kompanije "Mis YU" Vesne de Vinče, devojke pripremaju za veliko veče na kome će jednoj od njih pripasti čast da ponese krunu i titulu najlepše. No, pripreme nisu nimalo lake, i na njima bi pozavideli i spartanski ratnici.
- Napravili smo posebnu školu za negu lepote duha i tela. Počinjali smo u sedam sati ujutru sa jogom i taj-čijem, a onda je sledilo trčanje u moru. Doručak je bio obilan, o njemu je brinuo Doktor Filgud, dok je koreografiju radila Bojana Nikolić. Boris Malagurski je pravio posebne filmove o "proizvodnji lepote", jer mi od naših devojaka zaista stvaramo moderne princeze. Tokom fotografisanja su učile da poziraju, a u kasnim podnevnim časovima išle su u školu tenisa. Imale su i predavanja iz raznih oblasti, od nauke i marketinga do umetnosti - objašnjava Vesna, naglašavajući da je disciplina u ovom karantinu stroga kao u vojsci. Tako su mobilni telefoni zabranjeni izvan soba, a svako kašnjenje ili koji kilogram više se posebno kažnjavaju. Dve devojke su upravo zbog tih "prekršaja" morale da se vrate kući.
Umetnički direktor, slikar Nebojša Pilipović Pilo zadužen je za vizuelni identitet koncepta. Vanškolskih aktivnosti nije bilo jer je sve bilo prilagođeno brzom napredovanju finalistkinja.
- Slobodno vreme za šoping imale su samo tokom jednog popodneva, u Solunu. Vlasnik "Porto Karasa" Konstantinos Stengos, jedan od najbogatijih Grka, nazvao je devojke armijom lepote. Oduševio se kada je pre nekoliko godina, rano ujutru, video devojke kako vežbaju, a potom prisustvovao i lekcijama protokola i bontona. Za sve nas boravak je bio kao iz sna, gde smo skupljali pozitivnu energiju - kaže Vesna i najavljuje finale koje je zakazano za 8. oktobar.

Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti